Inside Out viert diversiteit in Aalst met ‘Kijk Aalst in de Ogen’…

Op zondag 19 september opent de openluchttentoonstelling Kijk Aalst in de Ogen op de gevel van Netwerk Aalst. Het maakt deel uit van het ‘Inside Out Project’, een internationaal participatief kunstproject. Meer dan 400.000 mensen in 138 landen deden al mee. De tentoonstelling wil een positief statement maken voor een inclusieve samenleving. “Voor deze buitenexpo gingen 69 Aalstenaren voor de lens staan van fotografen Abdallah Awad, Alejandra Rogghe Pérez en Liliana Simôes. Het resultaat is indrukwekkend. De reusachtige portretten worden bevestigd aan de buitengevel van Netwerk Aalst”, aldus het kunstencentrum. “‘Kijk Aalst in de ogen’ is meer dan een portrettenreeks. De expositie wil een positief statement maken voor een inclusieve samenleving. Iedereen is uniek en moet zichzelf kunnen zijn in deze stad. Deze fotoreeks viert die Aalsterse diversiteit.”

Op 19 september om 16 uur wordt de buitenexpo feestelijk geopend met muziek, een gratis ijsje (zolang de voorraad strekt) en een gratis workshop ‘maak je eigen button’. Daarnaast valt er van 13 uur tot 18 uur nog meer te beleven in Netwerk Aalst: de residenten van Gardens of Netwerk presenteren hun werk in ‘A day in the park’, Kunstoevers organiseert een slotmoment en de tentoonstelling ‘If I Could Wish for Something’ van Dora García is vrij te bezoeken.

‘Kijk Aalst in de ogen’ kwam tot stand door de enthousiaste projectgroep ‘Inside Out Aalst’ met omkadering van Curieus, Netwerk Aalst en het Agentschap Integratie en Inburgering Oost-Vlaanderen en met financiële steun van CERA.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *