Info-markten rond wateroverlast en waterschaarste…

Bewoners uit Aalst, Denderleeuw, en Geraardsbergen duiken tijdens drie georganiseerde info-markten mee in mogelijke oplossingen voor wateroverlast en waterschaarste. Tijdens drie info-markten nemen De Vlaamse Waterweg nv, het Departement Omgeving en de Provincie Oost-Vlaanderen inwoners en geïnteresseerden mee in hun zoektocht naar oplossingen voor een veerkrachtige Dendervallei. Op 23 juni is Geraardsbergen aan de beurt, op 26 juni valt de eer aan de inwoners van Denderleeuw,  en op 27 juni van dit jaar kunnen de Aalstenaars inkijk nemen in het project Ruimte voor Water waarbij oplossingen gezocht worden om waterschaarste en -droogte in de vallei tegen te gaan.

“Aan de hand van heel wat praktische tips tonen we bezoekers hoe ze ook zelf actie kunnen ondernemen,” zegt Griet Baeten van Ruimte voor Water. Het typische reliëf, de toegenomen bebouwing en de klimaatverandering maken de Dendervallei gevoelig voor overstromingen. De Vlaamse Waterweg nv, Departement Omgeving en Provincie OostVlaanderen bundelen de krachten en werken samen met verschillende betrokkenen het Strategisch Plan Ruimte voor Water Dendervallei uit. Samen zoeken ze naar oplossingen voor de overstromingsproblematiek en proberen ze die te koppelen aan extra troeven voor de vallei. Denk aan mogelijkheden voor natuur, landbouw, wonen, toerisme en economie. Op dit moment werkt een team van experten aan mogelijke oplossingen.

Tijdens de drie info-markten geven ze inwoners uit de Dendervallei en geïnteresseerden een inkijk in dat proces. “Tegelijk geven we heel wat tips over hoe je zelf in jouw huis, tuin of omgeving kan bijdragen aan een veerkrachtige Dendervallei,” zegt Griet Baeten.

Praktisch: De gratis info-markten vinden plaats op woensdag 23 juni in Geraardsbergen: Evenementenweide naast De Doos (parking A), Provinciaal Domein De Gavers, Onkerzelestraat 280. Op zaterdag 26 juni in Denderleeuw: Hof ter Leeuwe en fietsbrug, Dorp 18, en op zondag 27 juni in Aalst: terrein The Outsiders, Sportcomplex Schotte, Kapellekensbaan 8 telkens van 14.00 tot 18.00 uur. Alle info op www.ruimtevoorwater.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *