In Viane rijd men de 58ste Grote Prijs Borremans voor profs…

Grote Prijs Paul Borremans in Viane Persregio DenderViane gaat op zoek naar opvolger voor Dries De Bondt in de 58e Grote Prijs Borremans voor profs. Het wordt een koers met opnieuw een sterk deelnemersveld waaronder enkele kampioenen, Dries De Bondt (winnaar vorige editie), Laurens De Vreese en Sep Vanmarcke. Het Koninklijk Sportkomiteit Viane spant reeds de riempjes voor maandag 17 september. Dan staat immers hun 58e editie van de Grote Prijs Paul Borremans op het menu. Onder de ingrediënten vinden we een mooi deelnemersveld, met sterke renners uit binnen- en buitenland, en een pittig parcours.

Het Duitse Team Heizomat rad-net stuurt een delegatie van 10 renners, met ondermeer Wereldkampioen ploegkoers op de piste Theo Reinhardt. Team Massi-Kuwait Cycling Project olv Luc Schuddinck zal een zevental renners aan de start brengen. Voor HomeSolutions-Soenens CT komen Brent Van de Kerkhove en Jeroen Eyskens de kleuren verdedigen. Ook zal Maurits Lammertink (Katusha-Alpecin) zich maandag naar de startlijn begeven. De Nationale Kampioen van Azerbeidzjan, Kirill Pozdnyakov (Synergy Baku Cycling Project) komt een gooi doen naar de overwinning. Hij schreef dit jaar reeds de kermiskoers van Dentergem op zijn naam. De voor Brazilië geselecteerde voor het WK in Innsbruck Nicolas Sessler uit Team Burgos komt in Viane de laatste puntjes op de “i” zetten in zijn WK-voorbereiding.

Ook trouw op post zijn Laurens De Vreese (Astana Pro team) en Team Wanty Groupe Gobert olv Hilaire Vanderschueren. Tevens wordt de ploeg van Tarteletto-Isorex van Peter Bauwens aan de start verwacht. De winnaar van vorige editie in 2017, Dries De Bondt (Verandas Willems – Crelan) is ook opnieuw van de partij. Tevens liet Sep Vanmarcke telefonisch weten dat hij heel waarschijnlijk maandag naar Viane afzakt. Ook komt Florian Vermeersch (Pauwels sauzen – Vastgoed Service) aan de startlijn.

Via wildcards starten ondermeer Yordi Cannoot (Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT), Viktor Vanden Branden (Royal Antwerp Bicycle club), Balder De Doncker (Vetrapo Cycling Team), Kevin Rasschaert (GOMA Dakwerken VDB Steenhouwerij CT), Robin Rosseeuw (De Molenspurters Meulebeke), Sven Noels (VP Consulting- Zannata Cycling Team), Sam Van Gansen (Team Thielemans) en thuisrijders David Motte (Van Eyck Sport) en David Desmecht (GOMA Dakwerken VDB Steenhouwerij CT).

De renners dienen dit jaar 15 ronden van 11,4 km af te leggen, met daarin telkenmale de klim op Burght in naburige gemeente Bever. Ook op de rest van het parours krijgen ze ook nog wat extra klim-kilometers voor de wielen geschoven. Een pittige omloop staat hen te wachten met een totale afstand van 171 km. Het zonnetje is besteld, en men hoopt dus dat men terug massaal afzakt naar Viane om er opnieuw een wielerfeest van te maken. Op sportief vlak wordt het alvast een spektakel.

(Foto: Hubert D’Hauwe)

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *