In Sint-Lievens-Houtem spelen kinderen ook buiten…

Vandaag is het onze Buitenspeeldag, zegt een goed gemutste burgervader Tim De Knyf (NH). Je kan in iedere deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem onze geweldige buitenspeelplekken gaan ontdekken. De jeugddienst zorgt met tal van leuke extra’s dat de Buitenspeeldag weer onvergetelijk wordt! In Bavegem heb je het Hans & Grietje pleintje in Kerkkouterstraat. Daar komt voor één dag een leuk Doolhof Kasteel te staan en kan je in het Muziekcentrum terecht voor diverse drankjes, verse chocolademelk, zelfgemaakte popcorn en pannenkoeken.

In Letterhoutemdorp wordt momenteel hard gewerkt aan de nieuwe inrichting van de dorpskern. Maar gelukkig is er nog het speelpleintje op het Rot. Daar stelt de Chiro hun eigen springkasteel op voor alle kinderen en zorgt Ferm Kinderopvang voor leuke randanimatie. Je kan dan ook even binnen piepen en hun werking verder ontdekken.

In Sint-Lievens-Houtem zelf heb je het Gouden Speelparadijs naast de bibliotheek en de koer op de Fabriekssite die ook helemaal in het teken van de Buitenspeeldag zal staan. Je kan er je fiets of rolstoel pimpen, theaterspelletjes spelen met Leonthine, de leerkracht van de Kunstacademie voor Muziek en Woord. Er zal ook een geweldig unieke draaimolen staan die dag, de Mallemolen XL, en op het openlucht terras kan je even op adem komen met een lekker drankje erbij.

In Vlierzele vind je het speelpleintje Mowgli & Baloe de beer, naast de parochiezaal in Vlierzeledorp. Daar kan je samen met freestyle voetballer Abel Bazouz wat leuke trucjes leren en je uitleven in de pannakooi. Maar ook wie niet in voetbal geïnteresseerd is, zal zich hier zeker niet vervelen.

In Zonnegem kan je aan het NEC in de Halleweg terecht en tonen we het plezier van spelen in de natuur. Er valt er heel wat te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat daar midden in het bos ook een avontuurlijk parcours ligt? Je kan natuurlijk ook gaan spelen op het speelterrein Repelsteeltje.

De activiteiten op de Buitenspeeldag zijn volledig gratis, enkel wanneer je graag even iets drinkt of sneukelt, kan het jou iets kosten. Trek er vooral met de fiets op uit en laat de wagen even thuis. Mis geen enkele tip van de jeugddienst om vandaag onvergetelijk te maken en volg hun kanalen via @jeugddienst.slh op alle sociale media en via het Facebook evenement. Vragen kan je e-mailen naar jeugddienst@sint-lievens-houtem.be.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *