In Herzele is het geld op volgens Filip De Bodt van LEEF !…

Wat in de sterren stond geschreven heeft plaats gevonden: de combinatie van onze systeemcrisissen COVID, klimaat en energie dwingt ook de gemeente Herzele om orde op zaken te stellen in zijn boekhouding. Een reservepotje hebben we nooit gehad, we investeerden onze centen onmiddellijk in bouwprojecten. Dat was dikwijls ook nodig: denk aan het containerpark, de brandweerkazerne, de Steenoven enz…

Een aantal belastingen verhogen: die op leegstand, privatief gebruik openbaar domein, ongeschikte/onbewoonde woningen, weghalen van afvalstoffen, identiteitskaarten e.a., tweede verblijven/weekendhuisjes, ambtshalve werken door gemeente voor derden, conformiteitsattesten, verwaarloosde woningen en gebouwen, reclamedrukwerk en huwelijksplechtigheden.

LEEF! is akkoord om belastingen à jour te zetten die vervuiling tegen gaan maar stelt zich wel altijd vragen bij belastingen die niet gekoppeld zijn aan het inkomen. Wie geen geld heeft betaalt evenveel als wie er in zwemt. Daarom stelden wij voor om de vergoedingen voor identiteitskaarten, huwelijken en conformiteitsattesten op het vorige niveau te behouden en die te vervangen door een differentiatie in de onroerende voorheffing zoals die in Geel ingevoerd werd. Wie een grotere of meer eigendommen heeft betaalt dan meer.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *