In Geraardsbergen hebben 756 bedrijven premie gekregen…

In Geraardsbergen hebben in totaal 756 ondernemingen een hinder- of compensatiepremie gekregen voor een bedrag van 6.374.940 euro. De Vlaamse overheid heeft bij het uitbreken van de coronacrisis twee premies in het leven geroepen: de hinderpremie van 4.000 euro, voor wie zijn/haar zaak tijdelijk moest sluiten, en de compensatiepremie, een bedrag van 3.000 euro voor wie zijn/haar onderneming niet moest sluiten, maar wel grote hinder ondervond, zoals bijvoorbeeld freelancers. “Deze maatregel was een grote steun voor onze ondernemers tijdens deze crisismaanden. In het totaal hebben 756 bedrijven een vorm van premie ontvangen: 554 bedrijven in Geraardsbergen hebben de hinderpremie aangevraagd, terwijl 202 de compensatiepremie hebben ontvangen. De komende maanden blijven we vanuit het lokaal bestuur de vinger aan de pols houden en gaan we verder werken aan een structurele ondersteuning van onze starters en ondernemers” aldus schepen van Economie Véronique Fontaine.

Voorzitter Saskia Monseur voegt toe “Tegelijk pleiten we er voor om niet te vervallen in een Sinterklaaspolitiek.  Er moet een onderscheid gemaakt worden tussen enerzijds premies die echt bijdragen aan de economische relance (zoals de hinder- en compensatiepremies) en anderzijds de uitgaven die recent de pers haalden zoals het retroactief toekennen van extra pensioenen aan bepaalde groepen e.d. We mogen niet blind zijn voor de gevolgen van deze uitgaven. De mensen die nu werken, studeren en ondernemen zullen hier namelijk de rekening van betalen.”

Deze steunmaatregelen op Vlaams en op lokaal niveau hielpen heel wat Geraardsbergse ondernemers om deze moeilijke periode overbruggen. Nu rekenen ze op jullie, hun klanten, dus koop lokaal en steun onze lokale middenstand!

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *