In Denderhoutem kan men weer naar de koers gaan kijken…

Na enkele jaren stilte is er opnieuw een koers in Denderhoutem. Atom Koerst, een nieuwe vereniging, organiseert nu zondag 19 september 2021 hun eerste wielerwedstrijd “De 1e Grote Prijs Tuinen Tom Vandermaeten”. “Denderhoutem heeft een rijke wielergeschiedenis.” zegt voorzitter Steven De Schrijver. “Toen ik jong was waren er verschillende koersen in Denderhoutem. Dit was echt iets om naar uit te kijken. Langzaamaan zag je de wedstrijden verminderen. En een paar jaar geleden werd de laatste koers gereden in ons dorp. Wanneer ik hoorde dat Jong Maar Moedig in Haaltert ook stopte met bestaan, begon het te kriebelen bij mij. Ik vond niet dat Haaltert zonder een wielerwedstrijd mocht vallen. Al snel vond ik 3 mensen die mee hun schouders onder het project wouden zetten. Tom Vandermaeten heeft zelf nog gekoerst en is begeleider van de jeugd geweest. Gregory De Schrijver was ooit ploegleider en is nu afgevaardigde bij Belgium Cycling en Cycling Vlaanderen, en Elin Uyttersprot heeft haar organisatietalent al bij meerdere verenigingen bewezen. Atom Koerst werd geboren!”.

“Vorig jaar kon onze eerste wedstrijd niet doorgaan door corona.”, gaat Elin Uyttersprot verder. “Maar uitstel betekent geen afstel bij ons. We zijn blijven volharden en hebben op een relatief korte termijn alles klaar gekregen om onze eerste wedstrijd te organiseren. Dit was zeker niet mogelijk geweest zonder de talrijke sponsors, die Denderhoutem terug een wielerwedstrijd willen aanbieden en zo ons dorp verder laten opleven.”

“De eerste wedstrijd start om 13.30 uur en de laatste wedstrijd start om 16.15 uur”, aldus Gregory De Schrijver. “De U15 rijden op een gesloten omloop en hierdoor zullen de volgende straten volledig afgesloten worden vanaf 12.15 uur: Dorp, Teerlingstraat, Poel, Vossel, Ninoofsesteenweg (vanaf kruispunt Bareelstraat) tot en met Dorp. Een omleiding zal door de politie en gemeente kenbaar gemaakt worden. De finish van de laatste wedstrijd is voorzien rond 17.30 uur op het Dorp.” “Wij hopen op een mooie opkomst aan jonge renners, én aan supporters. Onze toekomstige wielerlegendes rekenen op jullie enthousiaste aanmoedigingen,” besluit Tom Vandermaeten.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *