In Aalst krijgt elke avondmarkt budget voor straatanimatie…

In de stad Aalst krijgt elke organisator van een avondmarkt een budget van 2.700 euro om met straatanimatie een alternatief te voorzien voor vuurwerk. Zo werd de avondmarkt in Erembodegem al afgesloten met een fraaie vuurshow. “Vuurwerk verknalt het vaak voor dieren, die doodsbang zijn voor de harde knallen”, zegt gemeenteraadslid Caroline De Meerleer. “Ik ben blij dat de stad Aalst een budget ter beschikking stelt om de avondmarkten te bekronen met animatie die leuk is voor mens én dier.” Het Vlaams Parlement heeft in april een voorstel van decreet goedgekeurd dat de omgang met vuurwerk verandert. Waar vuurwerk vroeger altijd en overal toegelaten werd (tenzij uitdrukkelijk verboden door het lokale gemeentebestuur), zal vuurwerk nu altijd en overal verboden zijn (tenzij voor een welbepaald moment op een welbepaalde locatie, toegelaten door het gemeentebestuur). Het stadsbestuur heeft hier meteen op ingespeeld.

Per avondmarkt wordt een budget van 2.700 euro ter beschikking gesteld. Zo kan het organiserende comité met straatanimatie een alternatief voorzien voor het vroegere vuurwerk. Dat vernam gemeenteraadslid Caroline De Meerleer bij de bevoegde schepenen. De avondmarkt in Erembodegem werd vorige week al afgesloten met een mooie vuurshow. Ook in Moorsel werd er een alternatief programma voorzien.

“We hechten meer belang aan Dierenwelzijn dan vroeger en daarom springen we nu anders om met vuurwerk”, zegt De Meerleer. “Tegelijk investeren we in alternatieven, want we koesteren onze avondmarkten. De bezoekers kunnen erop rekenen dat de avondmarkten nog steeds opgeluisterd zullen worden”.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *