Ideeënwedstrijd ‘Ingang’ lanceert jongeren met ideeën… 

Biensoigné, Broeikas en Cinema organiseerden op zaterdag 20 november de gloednieuwe ideeënwedstrijd ‘Ingang’ in Aalst. De ideeën van Isaak, Jera, Jena en Noemi, Tinneke en Gert-Jan konden de jury het meest overtuigen en krijgen elk maar liefst 5000 euro om hun idee werkelijkheid te maken. Het team van INGANG ontving heel wat originele inzendingen om van Aalst een nog levendigere stad te maken. Maar liefst 16 geëngageerde jongeren tussen 16 en 30 jaar dingden dit jaar mee naar de prijzenpot en deelden met plezier hun idee met hun medekandidaten. Zij kregen op 20 november gedurende de hele dag begeleiding  om hun idee verder uit te puren met gerichte workshops en coaching. Het was een dag vol tips om al deze unieke ideeën naar een hoger niveau te trekken.

Na een snelcursus pitchen stonden alle kandidaten op het einde van de dag één voor één op het podium, en verdedigden hun idee voor de jury en hun medekandidaten. Zowel de jury als de deelnemers bepaalden samen wie de winnaars werden en hielden hierbij rekening met de creativiteit van het idee, de haalbaarheid, doorgroeimogelijkheden en de link met Aalst. Schepen Katrien Beulens overhandigde de cheques ter waarde van 5000 euro aan de winnaars. Zij krijgen hierna eveneens begeleiding van team jeugd, Cinema en Broeikas om deze prille ideeën te onderzoeken en tot uitvoering te brengen.

Schepen van Jeugd Katrien Beulens (onafhankelijk) is blij met zoveel jeugdig enthousiasme: “Jongeren hebben een open, frisse maar toch kritische blik op de maatschappij en onze stad. Deze leuke ideeën met hoge maatschappelijke waarde zijn hier dan ook het bewijs van. Het doet me plezier dat wij met dit initiatief kunnen helpen om hun idee effectief ook werkelijkheid te laten worden.”

ISAAK ROELAND Wil kunstenaars letterlijk een platform geven in onze stad. Drijvend op Aalsterse wateren wil hij platformen installeren waarop lokaal talent zijn creaties kan tentoonstellen. Van theater op het water tot drijvende kunstexposities.

TINNEKE VAN RANSBEECK Samen met haar vriend Jérôme Pringiers vormen ze het audiocollectief JETI. In Aalst willen ze o.a. de ‘Postcast’ inrichten en zowel spullen als verhalen een tweede leven geven. Een reeks oude postkaartjes uit de kringwinkel werd vertaald naar hoorspelen en nieuw leven ingeblazen. Door het scannen van de QR-code op de in de stad verspreide postbussen kan je de afleveringen beluisteren op je eigen smartphone.

GERT-JAN DE SMET Zorgt voor verbroedering tussen Aalst en haar deelgemeenten via het concept ‘de geniAALSTe gemeente’. Een competitief gegeven waarbij Aalst en haar deelgemeenten worden uitgedaagd in spelvorm. Zo krijgen de inwoners van alle 93-postcodes uitdagingen voorgeschoteld waarbij ze het tegen elkaar opnemen om in de ultieme finale tot een winnende deelgemeente te komen. Competitie, chauvinisme en het verenigen van onze inwoners staan centraal.

JERA MULAJ Heeft een zeer nobel concept: ze wilt menstruatiearmoede uit onze stad verhelpen. Ook in Aalst ontbreken jonge meisjes en vrouwen financiële middelen om menstruatieproducten te kopen. Via donaties en een verdeelpunt wil Jera haar prijzengeld inzetten om dit onderbelichte probleem tegemoet te komen.

JENA & NOEMI OSSELAER Pitchten het idee ‘Cinemaïs’. Een participatief project dat draait rond een gezamenlijk aangelegd en ingenieus ingericht maïsveld aan de rand van onze stad. Een rustplek in de natuur waar ontmoetingen kunnen plaatsvinden. Met als hoogtepunt een driedaagse openlucht cinema in de gecreëerde cocoon midden in de maïs.

Zelf jong en ook een goed idee voor stad Aalst? Volgend jaar wordt een tweede editie ingericht. Zet je nu al in gang en stuur binnenkort jouw idee in! Meer info op www.biensoigne.org/ingang of volg alvast @ingang_aalst op Instagram.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *