Huwen in openlucht kan nu ook in Aalst…

Indien de gemeenteraad er volgende week zijn goedkeuring aan hecht, hoeven Aalsterse koppeltjes vanaf 3 juli tot midden september niet meer in de trouwzaal te huwen, want schepen en ambtenaar van Burgerlijke Stand Caroline De Meerleer zal dan ook huwelijken onder de tempelboom op de achterkoer mogelijk maken. “We speelden al een geruime tijd met het idee, maar sinds de laatste versoepelingen kunnen we op een huwelijksceremonie buiten meer gasten toelaten dan in de trouwzaal. En dus leek het moment gekomen om dit als alternatief aan te bieden”, aldus De Meerleer die voor huwelijken op een andere plaats dan de trouwzaal wel het akkoord moet krijgen van de gemeenteraad. “Aangezien deze vraag over partijgrenzen heen eerder werd voorgesteld, hoop ik dat de gemeenteraad dit ook goedkeurt.”

De zoektocht naar een geschikte plaats was niet gemakkelijk. “De plaats moet voldoen aan een aantal criteria, wettelijke én praktische”, legt De Meerleer uit. “Het moet een openbare plaats zijn met een volledig neutraal karakter, waarvan bovendien de stad het uitsluitend gebruiksrecht heeft. En het moet in de buurt blijven van de trouwzaal als terugvalbasis bij plotselinge weersverandering, er moet een opslagmogelijkheid zijn voor het materiaal, én er moet parkeergelegenheid en sanitaire voorziening zijn in de buurt. Daarenboven is toegankelijkheid ook steeds een aandachtspunt.”

De achterkoer van het stadhuis voldoet aan al deze voorwaarden en biedt bovendien, met de gingko biloba, de Japanse noten- of tempelboom, nog een mooie romantische achtergrond waarvan in het verleden al veel koppels gebruik maakten voor een fotomoment. “We proberen echt om te anticiperen op alle praktische factoren die bij een openlucht huwelijk belangrijk zijn. Na deze eerste periode evalueren we de gang van zaken en kunnen we waar nodig nog bijsturen voor huwelijken in 2022”, belooft De Meerleer.

De huwelijken in openlucht vinden enkel op zaterdag plaats en dat is een bewuste keuze. “Op zaterdag is het eenvoudiger om de achterkoer autovrij te houden. Gedurende de week wordt de parking ook gebruikt voor bezoekers aan het Huis van het Kind. Op zaterdag zijn er ook steeds twee medewerkers ter beschikking, waarvan een ervoor kan zorgen dat de achterkoer autovrij blijft en de ceremonie niet wordt gestoord”, besluit de schepen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *