Huguette Van Medegael zetelt verder als onafhankelijke…

Het botert niet goed binnen de partij Vooruit in Aalst. In een persbericht laat Huguette Van Medegael aan onze redactie weten niet meer met de partij Vooruit te willen verder gaan. “Vanaf heden wens ik niet langer deel uit te maken van Vooruit. Zowel van de beweging als de fractie in de gemeenteraad. Er is een duidelijk gebrek aan communicatie, transparantie en respect. Persberichten en standpunten worden niet beslist in overleg. Ik zal als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad blijven verder zetelen,” zegt Huguette Van Medegael.

In 2013 scheurde sp.a. De kern van sp.a zocht nieuwe leden die mee de partij wilden heropbouwen. Ik heb dan ook niet getwijfeld om mijn schouders mee onder het vernieuwde project te zetten en werd lid. In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd een enthousiaste groep mensen samengebracht, al dan niet lid, een open lijst. We waren vrienden en gingen de uitdaging aan om sp.a in Aalst weer op de kaart te zetten. Heilige huisjes werden niet uit de weg gegaan. Het was toen mogelijk om andere invullingen te geven aan belangrijke dossiers en om andere standpunten in te nemen. Ik denk dan o.a. aan Siesegemkouter, N41, … Ook de vakbond werd weer meer betrokken. Ik voelde mij thuis en kon werken rond de thema’s die mij echt interesseerden.

We haalden drie zetels en een vertegenwoordiging in het bijzonder comité sociale dienst. Een mooie beloning voor het geleverde werk. Ik werd een van de drie gemeenteraadsleden. Er werd een stuurgroep opgericht om ook de niet-leden de kans te geven om mee de koers van sp.a te bepalen. Ik was er toen van overtuigd dat ik mij volop zou kunnen inzetten voor de thema’s die mij nauw aan het hart liggen o.a. de problemen in Gijzegem, ASZ, OCMW, het sociaal beleid ,welzijn en welbevinden op het werk, sociale huisvesting , Fairtrade , ik moest mijn draai nog vinden en me inwerken maar ik ging er voor.

De goesting in de partij verdween stilletjes aan toen bleek dat onderwerpen die mij interesseerden na verloop van tijd niet meer kritisch mochten besproken worden op de commissies en de gemeenteraad. Oppositie voeren was niet echt mogelijk. Leden van de stuurgroep haakten af. Ik vroeg mij toen al af waar de dynamiek van 2018 gebleven was.

Er was een gebrek aan interne communicatie , niet alle persberichten en standpunten werden doorgesproken, maar ik bleef mij toch verder inzetten. Ik had immers een engagement naar de kiezer toe. Begin dit jaar werd Vooruit aangekondigd. Geen socialistische partij maar een ruime beweging. Dossiers worden terug vanuit een ander standpunt benaderd. Soms moet je je afvragen of je nog wel de dingen kan realiseren die voor jezelf belangrijk zijn.

“Ik heb dan ook beslist niet verder te werken binnen s.pa, nu Vooruit , en zal vanaf september als onafhankelijk raadslid zetelen in de raad voor maatschappelijk welzijn en in de gemeenteraad. Ik zal mij natuurlijk met volle overtuiging verder inzetten om maatschappelijk problemen en sociale onrechtvaardigheden aan te kaarten, zegt Huguette Van Medegael.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *