Hoogstraat in Iddergem deels afgesloten voor Tovenaarsloop…

Op zondag 21 augustus 2022 organiseert Runningclub De Tovenaars de Tovenaarswandeling en de Tovenaarsloop in Iddergem. Lokaal Bestuur Denderleeuw neemt de nodige maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden. De loopwedstrijd wordt betwist op een omloop van 2,7 km over de volgende straten: vertrek op terrein van Hof ten Henne, Kloosterstraat, landbouwweg, Braamlandstraat, Groebel, Hoogstraat en aankomst in Hoogstraat aan Hof ten Henne. Op het volledige parcours geldt een parkeerverbod vanaf 11.00 uur ’s morgens, langs beide zijden van de rijbaan.

De Hoogstraat wordt tussen de Klarestraat en Kerpelstraat afgesloten voor het verkeer van 12.30 tot 18.00 uur. Enkel de bussen van De Lijn mogen in dit gedeelte van de Hoogstraat doorrijden langs 1 rijstrook. De andere rijstrook wordt gebruikt als loopzone. Beide zones worden van elkaar fysiek gescheiden door middel van nadars.

Voor het doorgaande verkeer is er een wegomlegging voorzien. Het verkeer komende van de Steenweg (N405) wordt omgeleid via Victor Witterzeelstraat, Parochiestraat, Sint Anthoniusstraat, Aststraat, Leliestraat. Het verkeer komende van de Expresweg (N45) wordt omgeleid via Leliestraat, Hoekstraat, Parochiestraat, Victor Witterzeelstraat.

De bewoners van de Groebel en de wijk Braamland kunnen hun woning blijven bereiken of verlaten via een afgeschermde zone in de Groebel. Ook hier worden de deelnemers en weggebruikers fysiek van elkaar gescheiden door middel van nadarhekkens.

De Tovenaarswandeling van 4 km begint om 10.30 uur. Vanaf 13.30 uur gaan dan de verschillenden loopwedstrijden van start. Alle praktische info over de inschrijvingen en het programma lees je op de website van RC De Tovenaars

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *