Hondenspeelweide en vuilniszakken voor hondenpoep…

Bij meer dan 1.700 gezinnen uit Erpe-Mere woont een blaffende viervoeter. Vandaar ook dat STERK! zoveel vragen kreeg naar aantrekkelijke faciliteiten voor honden en hun baasjes. Een hond moet namelijk verplicht aan de leiband op openbare plaatsen. Wat wil zeggen dat er momenteel in Erpe-Mere geen plaatsen zijn waar je hem legaal los kan laten lopen (behalve op privéterrein). De natuur nodigt echter uit om je hond de vrije loop te geven. Toch is dat geen goed idee en dit niet alleen om juridische redenen. Veel mensen (en andere dieren) zijn bang van loslopende honden. Het Agentschap Natuur en Bos (en vele wetenschappelijke studies) raden dan ook aan om te investeren in hondenspeelweides en hondenlosloopzones. Een speelweide is een terrein dat afgesloten is en waar honden los mogen spelen met elkaar, een hondenlosloopzone is een wandellus waar het toegelaten is om je hond van de leiband te laten en waar men andere wandelaars kan tegenkomen. Beide zorgen er ook voor dat baasjes elkaar kunnen leren kennen, een sociaal aspect dat niet onbelangrijk is.

Daarom bracht STERK! het voorstel op de agenda tijdens de jongste gemeenteraad om nog deze legislatuur  een aantrekkelijke hondenspeelweide en een hondenlosloopzone in te richten. Ook het installeren van de nodige hondenpoepvuilnisbakken op cruciale plaatsen in de gemeente werd opgenomen in ons voorstel. Deze specifieke vuilnisbakken komen tegemoet aan de terechte ergernis van wandelaars die al eens in een stinkend hondenkakske trappen.

Het resultaat was positief! Tegen de gemeenteraad van oktober 2021 zal de meerderheid verslag uitbrengen over de mogelijke locaties waar honden vrij zouden kunnen rondlopen. Goed nieuws dus voor de honden en de baasjes uit Erpe-Mere! “Wij kijken alvast uit naar oktober maar vooral naar de realisatie van de eerste hondenspeelweide in onze gemeente,” zegt gemeenteraadslid Reinout Janssens. Het voorstel werd opgemaakt en ingediend. Op de foto vlnr. Heidi Van Peer – Caroline De Nul – Reinout Janssens – Stefanie De Nul.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *