Hof ter Eycken krijgt terug hoge punten in Gault & Millau-gids…

Elk jaar opnieuw deelt Gault & Millau de punten uit. dit jaar was men aan de zeventiende editie toe, waar opnieuw enkele restaurants uit onze Denderstreek het mooie weer maken. De Gault & Millau-gids verzamelde zo’n 1300 adressen, waaronder dit jaar opnieuw enkele nieuwkomers. Onder de koplopers op Nationaal vlak zien we opnieuw Peter Goossens en zijn restaurant Hof Van Cleve, deze kreeg al sinds het ontstaan van de gids elk jaar opnieuw 19,5 op 20. Hij word opgevolgd door Chambree Séparee uit Gent, deze kreeg 18 op 20. In onze regio zien we terug restaurant Hof ter Eycken uit Ninove staan, deze gaat lopen met 16 op 20, gevolgd door visrestaurant Kelderman uit Aalst. Apriori uit Haaltert van chef Kristof Coppens krijgt terug 15 punten, net als De Bakermat uit Ninove.

’t Overhamme uit Aalst behaalt 14,5 op 20 punten, net als Burnt. L’Histoire 32 krijgt 14 punten, Controverse, Cul’eau, De Frigo, en Albatros uit Aalst krijgen allemaal 13 op 20 punten. In Geraardsbergen zien we t Grof Zout, deze krijgt 13 punten. Wie we dit jaar niet meer zien verschijnen is sterrenchef Fréderic Van Quathem van restaurant Bresca. Laatstgenoemde leerde zijn stiel kennen in restaurant De Lijsterbes in Overmere. Fréderic kondigde vorig jaar aan te stoppen met zijn zaak in het landelijke Kerksken.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *