Hof ter Eycken haalt hoogste score in Gault & Millau-gids…

Hof ter Eycken in Ninove Persregio DenderElk jaar opnieuw deelt Gault & Millau de punten uit, dit jaar is men aan de vijftiende editie toe, waar enkele nieuwkomers uit de Denderstreek het mooie weer maken. De Gault & Millau-gids verzamelde 1280 adressen, waaronder dit jaar opvallend 130 nieuwkomers. Onder de koplopers op Nationaal vlak zien we opnieuw Peter Goossens en zijn restaurant Hof Van Cleve, deze kreeg al sinds het ontstaan van de gids elk jaar opnieuw 19,5 op 20. Hij deelt deze hoogste score samen met het Brusselse ‘Bon-Bon’ van Christophe Hardiquest. In onze regio zien we Hof ter Eycken uit Ninove staan, deze gaat lopen met 16 op 20, gevolgd door restaurant Apriori uit Haaltert van chef Kristof Coppens met 15 punten. Wat opvalt is dat alle restauranthouders mekaar op de hielen zitten, De Bakermat uit Ninove, Kelderman en ’t Overhamme uit Aalst behalen evenveel punten. 14 op 20 punten zijn voor Bresca in Kerksken en De Verborgen Tuin uit Geraardsbergen. Nieuw in de Gault & Millau-gids is restaurant Cul’eau, Karim en Filip verbaasden vriend en vijand toen ze deze zomer hun zaak in Aalst openden. Ze gaan onmiddellijk lopen met 13 op 20 punten.

Wie ook 13 op 20 punten haalden zijn La Tourbière en L’historie uit Aalst, Pacht 26 uit Gijzegem, en ’t Grof Zout uit Geraardsbergen. 12 punten zijn er voor restaurant Albatros uit Terjoden, De Tafel van 2 in Outer, Het Verschil in Lede, ’t Sleutelgat uit Ninove, en Tang’s Place in Aalst.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *