Het sportcentrum De Voorstad is klaar voor de tweede fase…

Jarenlang beheerden de stad en de school Technigo samen sporthal De Voorstad aan de Cesar Haeltermanstraat In 2018 kwam de sporthal volledig in het beheer van Aalst Sport. Wat meteen het startsein was voor een totaalrenovatieproject. In 2019 werd de eerste noodzakelijke renovatie afgerond. De grote sportzaal en de twee polyvalente sportzalen op de bovenverdieping ondergingen een grondige vernieuwing. Zo kregen alle sportzalen een nieuwe, kwalitatieve sportvloer alsook moderne verlichting. Duurzaamheid is steeds een belangrijke pijler in de renovatie- en bouwprojecten van Aalst Sport. Daarom plaatsten ze ook een nieuw ventilatie- en verwarmingssysteem in de sporthal. Het dak van de bovenverdieping werd reeds volledig geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.

Uiteraard zijn deze renovaties niet het eindpunt van het totaalproject. In september 2020 zal fase 2 van de renovatie starten. ‘In deze tweede fase zullen nu ook de inkomhal, het sanitair en de kleedkamers worden vernieuwd.”, zegt voorzitter van het SportAG, Matthias De Ridder (N-VA). “Maar er is meer. We renoveren niet enkel de bestaande facetten van de huidige sporthal. Na de bouwwerken zal de sporthal een sportbar van 150 m², een moderne vergaderzaal van 35 m² en een polyvalente danszaal van 50m² bevatten.”

Als laatste wordt ook de buitenzijde van de sporthal aangepakt. Het buitenschrijnwerk wordt vervangen, de gevel wordt geïsoleerd en de gevel wordt in een nieuw kleedje gestoken. De Ridder is tevreden. ‘Dit is een nieuwe stap om sportinfrastructuur van topkwaliteit aan te bieden aan de Aalstenaar. Dit is ook geen eindpunt. Naast het zwembad liggen er de komende jaren nog een aantal projecten klaar, ondermeer in Nieuwerkerken.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *