Ondernemers Haaltert en Herzele genieten Provinciale steun…

De coronacrisis heeft een grote invloed op het winkellandschap. De Provincie Oost-Vlaanderen wil de ondernemers daarbij te hulp schieten. Dat doet ze onder meer aan de hand van subsidies voor lokale besturen en handelsverenigingen die hun activiteiten versneld aanpassen aan de nieuwe realiteit. “Als Provincie Oost-Vlaanderen willen wij de ondernemers daarbij te hulp schieten. Dat doet we onder meer aan de hand van subsidies voor lokale besturen en handelsverenigingen die hun activiteiten versneld aanpassen aan de nieuwe realiteit,” aldus Leentje Grillaert (CD&V), gedeputeerde voor middenstand. De deputatie kende een subsidiepakket toe aan 11 lokale besturen en aan 8 detailhandels-, middenstands- en horeca verenigingen.

De gemeente Herzele ontvangt een budget van 10 000 euro en zal een algemene website voor de lokale economie ontwikkelen, waarbij het concept van een online magazine wordt nagestreefd. Via een digitaal platform zullen lokale handelaars zichzelf voorstellen en klanten informeren over hun producten. Dit platform zal ook de interne communicatie tussen gemeente en ondernemers en tussen ondernemers onderling mogelijk maken. Daarnaast wordt er ook een webshop voorzien waar alle handelaars hun producten online te koop kunnen aanbieden.

Met de actie ‘Je Haaltert allemaal’ krijgt de gemeente een bedrag van 2 646 euro. De bedoeling is dat klanten tijdens de eindejaarsperiode van 2021 voor een totaalbedrag van minimum 150 euro lokaal, in Haaltert, spenderen. De kassatickets die ze bij de aankoop krijgen worden verzameld in een speciale wedstrijdenveloppe die dan te verkrijgen zal zijn bij de deelnemende handelaars. De gevulde enveloppen kunnen worden ingediend en daaruit zullen 5 winnaars van een cadeaucheque van 150 euro geloot worden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *