Herman De Vosstraat is nieuwe naam voor verkaveling…

Herman De Vosstraat verkaveling Aalst Persregio DenderStad Aalst heeft op de jongste gemeenteraad volgende nieuwe straatnaam definitief vastgesteld, ‘Herman De Vosstraat’ is de nieuwe naam voor een straat uitlopende ter hoogte van de Geraardsbergsestraat in Aalst. De Herman De Vosstraat, genaamd naar een onderwijzer die leefde van 1897 tot 1944, is een zijweg van de Geraardsbergsestraat, vlakbij het kruispunt met de Kerkhoflaan en parallel met de Hugo Lefèvrestraat. Geraardsbergsestraat zijweg nieuwe verkaveling Persregio Dender

De nieuwe straat biedt plaats voor de bouw van 9 woningen. Herman De Vos was een Vlaamsgezinde onderwijzer aan het SMI, die in september 1944 door Aalsterse verzetsstrijders werd beschuldigd van collaboratie en in Haaltert werd vermoord. Herman De Vos zette zich als secretaris van de organisatie ‘Vlaamsche Kinderzegen’ in voor kroostrijke gezinnen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Herman De Vosstraat is nieuwe naam voor verkaveling…

 1. Dierickx Gonda schreef:

  Hoe komt het dat het bord met deze straatnaam geplaatst werd aan de ingang van de verbindingsweg van de Molendreef met het ASZ? Deze verbindingsweg heeft tot op heden ook nog geen straatnaam. Betreft dit een vergissing?????

 2. Goessens schreef:

  Allemaal goed en wel maar waar is het voetpad gebleven? De zwakke weggebruiker en vooral rolstoelpatiënten en/of met een steunkarretje zijn verplicht de openbare weg te gebruiken omdat de doorgang te smal is en bovendien nog belemmerd wordt door een verkeersbord links op de foto. Doorgang is naubelijks 60 cm breed. Momenteel is deze hele site ook overgroeid met onkruid. Bovendien was Herman De Vos een collaborateur zoals ik in bevenstaand artikel lees. Schandalig gewoon. Dit was bovendien een groene zone die opnieuw moet wijken voor verkaveling.

  • Geert schreef:

   Ik heb wat verder gegoogeld, en blijkbaar was die man in Dendermonde door de procureur vrijgelaten, maar een extreme vleugel van het verzet heeft het recht in eigen handen genomen en hem vermoord…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *