Herlinckhove wint 2de editie van het recreatief petanquetornooi tussen de dorpen en wijken van Groot-Ninove…

De tweede editie van het Ninoofs recreatief petanquetornooi zit er op, met als mooie apotheose de finaledag tijdens autovrije zondag. Hiervoor werd door de stad Ninove speciaal een pop-up terrein op de Graanmarkt aangelegd. Even was het nog spannend toen door de hevige regen van zaterdag bleek dat het terrein zo goed als onbespeelbaar was, maar alle ploegen sloegen de handen in elkaar en zorgden zondagmorgen nog voor tenten over het terrein. De kleine finale voor de derde en vierde plaats werd gewonnen door Liebeke1. Zij versloegen in een spannende wedstrijd Skieven Baal. Deze haalde weliswaar de eerste set binnen met 13-12, maar Liebeke1 vocht zich terug in de wedstrijd en won uiteindelijk de wedstrijd met 2-1.

In de grote finale bleek Herlinckhove te sterk voor Plasveld. Beide ploegen speelden als de beste, maar Herlinckhove haalden het uiteindelijk met 2-0 (setstanden 13-6 en 13-9). Herlinckhove mag zich voor een jaar petanquekampioen van Groot-Ninove noemen, Plasveld is vice-kampioen. Elke ploeg kreeg een beker uit handen van het schepencollege.
Dit recreatief petanquetornooi tussen dorpen en wijken van Groot-Ninove, is zonder meer een voltreffer. 15 ploegen uit 10 verschillende locaties namen deel, volgend jaar komen er wellicht nog enkele bij.

(Foto: Dirk Dhertoge)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *