Herdenkingsplechtigheid voor overledenen in crematorium…

November is traditioneel de maand waarin we de mensen gedenken die ons zijn ontvallen. Want hoewel ze niet meer lichamelijk aanwezig zijn blijven we hen meedragen in onze harten en leven ze voort in onze herinneringen. Ook dit jaar organiseert het huisvandeMens een herdenkingsplechtigheid voor ieder die een geliefde te betreuren heeft. Een moment van troost en bezinning, een moment om even stil te staan en onze dierbaren te herdenken. We staan stil bij de overleden dierbaren, en bij wat dit verlies heeft teweeggebracht in het leven. Tijdens dit symbolisch moment worden de overledenen herdacht en vinden de nabestaanden steun, in de herinneringen en bij elkaar. Zo is de herdenkingsplechtigheid een rustmoment, een stapsteen op de weg van rouw, op de weg naar de toekomst – een samenzijn rond leven en sterven.

Het thema dit jaar is ‘Zintuigen’. De zintuigen waarmee we de wereld gewaarworden en die ons verbinden met onze naasten en onze geliefden, zelfs over de dood heen. De herdenking gaat door op 2 november 2020 in het crematorium Siesegem, zaal Kleine Dender, Merestraat 169, 9300 Aalst. Onthaal vanaf 10.30 uur, de plechtigheidstart om 11.00 uur.

Iedereen is welkom, maar de plaatsen zijn beperkt.  Inschrijven is dus noodzakelijk, via het huisvandeMens Aalst op het volgende e-mailadres: aalst@demens.nu of telefoneer naar 053 77 54 44. Ieder die dat wenst mag een ingelijste foto van zijn of haar dierbare(n) meebrengen. De foto’s worden in de ruimte geplaatst.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *