Herbestemming Kerk Terjoden krijgt vorm…

Sint-Jozefkerk Terjoden Erembodegem Persregio DenderIn april start de aanleg van de publieke parking aan de kerk van Terjoden in Erembodegem. Tegen de zomer zal ook de Sint-Jozefkerk zelf transformeren tot een gezellig gemeenschaps-centrum. “De vele verenigingen van Terjoden krijgen in de herbestemde kerk een nieuwe thuis”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA). De herbestemming van de Sint-Jozefkerk in Terjoden (Erembodegem) krijgt nu echt vorm. In april start de aanleg van een buurtparking aan de kerk: een oplossing voor het gebrek aan parkeerplaatsen in deze omgeving. Op de terreinen achter de kerk komt er plaats voor 49 wagens. Die komen ook zeker van pas bij de heraanleg van de Geraadsbergsesteenweg (2020-2022).

De Sint-Jozefkerk zelf wordt door bvba De Keirk ingericht als een polyvalente ruimte. De zijruimtes en andere afzonderlijke ruimtes worden ingevuld met onder meer toiletten, een bar met voldoende koelruimte, een vestiaire, een keuken, een vergaderruimte. De grote, centrale ruimte blijft behouden en kan gevuld worden met zitplaatsen en/of overig meubilair. Alle werken zullen tegen de zomer voltooid zijn.

“De herbestemming van de kerk zorgt ervoor dat de vele verenigingen uit Terjoden en omgeving een extra locatie hebben om activiteiten te organiseren zoals film- en toneelavonden, lezingen, schoolfeesten, enzovoort. Het zal zorgen voor een nog groter samenhorigheidsgevoel onder de Terjodenaren”, aldus schepen Caroline.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *