Heraanleg kruispunt Den Doorn in Ninove start 12 augustus…

Op maandag 12 augustus 2024 zal een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) starten met de heraanleg van het kruispunt van de Aalstersesteenweg/N405 met de Koning Boudewijnlaan-Expresweg/N28-N45 te Ninove. De werken zullen in verschillende fasen verlopen, en zorgen voor een hele reeks aparte verkeersmaatregelen en wegomleggingen. Ze zullen duren tot eind december 2024. In de week van 12 augustus maakt de aannemer doorsteken in de middenberm. Tijdens deze voorbereidende werken zal het verkeer in de beide richtingen plaatselijk op één rijstrook worden gezet. Alle bewegingen op het kruispunt blijven mogelijk. Op 15 en 16 augustus wordt niet gewerkt. De eigenlijke wegenwerken starten maandag 19 augustus en zullen tot eind december 2024 duren. Ze gebeuren in twee fasen van ongeveer twee maand elk om de hinder te beperken.

Fase 1: kant Denderleeuw
Deze duurt van 19 augustus tot midden oktober.

Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren en het kruispunt oversteken via tijdelijke verkeerslichten. Fietsers op de Aalstersesteenweg (N405) volgen in beide richtingen een wegomlegging via het bedrijventerrein Doorn Noord, de veldweg naast de Expresweg (N28), Ring-Oost en Ring-West. Fietsers op de Expresweg (N28) volgen in beide richtingen een omleiding via de Nederwijk, de Dreefstraat, de Weggevoerdenstraat, de Denderhoutembaan, de Ninoofsesteenweg, Denderhoutem Dorp, de Advocaat de Backerstraat, de Iddergemsesteenweg en de Hoogstraat.

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan jouw route op de routeplanner of kijk op de affiches aan de bushaltes. Tijdens deze fase is de Aalstersesteenweg (N405) volledig afgesloten aan de kant van Denderleeuw. Doorgaand verkeer op de Expresweg (N28) blijft wel mogelijk op 1 rijstrook per richting via doorsteken door de middenberm. Het verkeer op de Expresweg (N28) kan enkel rechts afslaan naar de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Ninove centrum en omgekeerd. Je kunt dus niet links afslaan op het kruispunt Den Doorn.

– Het verkeer op de Expresweg (N28) richting Denderleeuw volgt een wegomlegging via de Expresweg (N28/N45), de rotonde Albatros, de Churchillsteenweg, de Industrielaan en de Ninovesteenweg (N405). – Omgekeerd volgt het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) kant Denderleeuw, richting de Expresweg (N28) een omleiding via de Ninovesteenweg (N405), de Industrielaan, de Churchillsteenweg en de rotonde Albatros naar de Expresweg (N45/N28). – Het verkeer komende van Brussel, Halle en Edingen richting Ninove centrum volgt een omleiding via de Brusselsesteenweg/Leopoldlaan/Elisabethlaan (N8).

– Het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Ninove centrum, richting Aalst volgt een omleiding via de Elisabethlaan/Leopoldlaan/Brusselsesteenweg (N8).
– Het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Ninove centrum, richting Denderleeuw volgt een omleiding via de Elisabethlaan/Leopoldlaan/Brusselsesteenweg (N8), de Expresweg (N28/N45), de Churchillsteenweg, de Industrielaan en de Ninovesteenweg (N405).

Fase 2: kant Ninove centrum
Deze fase duurt van midden oktober tot eind december.

Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren en het kruispunt oversteken via tijdelijke verkeerslichten. Fietsers op de Aalstersesteenweg (N405) volgen in beide richtingen een wegomlegging via de Vinkenstraat, de Doornweg, de Fernand Tavernestraat en Ring-Oost. Fietsers op de Expresweg (N28) volgen in beide richtingen een omleiding via de Nederwijk, de Dreefstraat, de Weggevoerdenstraat, de Denderhoutembaan, De Ninoofsesteenweg, Denderhoutem Dorp, de Advocaat de Backerstraat, de Iddergemsesteenweg en de Hoogstraat.

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan jouw route op de routeplanner of kijk op de affiches aan de bushaltes.
Tijdens deze fase is de Aalstersesteenweg (N405) volledig afgesloten aan de kant van Ninove centrum. Doorgaand verkeer op de Expresweg (N28) blijft wel mogelijk op 1 rijstrook per richting via doorsteken door de middenberm. Het verkeer op de Expresweg (N28) kan enkel rechts afslaan naar de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Denderleeuw en omgekeerd. Je kunt dus niet links afslaan op het kruispunt Den Doorn.

– Het verkeer op de Expresweg (N28) richting Aalstersesteenweg (N405) kant Ninove centrum volgt een omleiding via de Koning Boudewijnlaan (N28) en de Brusselsesteenweg/Leopoldlaan/Elisabethlaan (N8).
– Omgekeerd volgt het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Ninove centrum, richting Aalst een omleiding via de Elisabethlaan/Leopoldlaan/Brusselsesteenweg (N8) en de Koning Boudewijnlaan (N28).
– Het verkeer op de Expresweg (N28) komende van Aalst, richting Aalstersesteenweg (N405) kant Denderleeuw volgt een omleiding via de rotonde Albatros, de Churchillsteenweg, de Industrielaan en de Ninovesteenweg (N405).
– Omgekeerd volgt het verkeer op de Aalstersesteenweg (N405) komende van Denderleeuw, richting Ninove centrum een omleiding via de Ninovesteenweg (N405), de Industrielaan, de Churchillsteenweg en de rotonde Albatros.

Voor alle verdere info kan je terecht op de website via deze link.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *