Help jij mee zoeken naar een laureaat voor de ‘Vredesprijs’…

Op zondag 29 november 2020 besloot het Comité Werken aan de Vrede om de Vredesprijs 2020 toe te kennen aan het ‘Mens-zijn in coronatijden’ Werken aan vrede heeft immers verschillende gezichten en gebeurt op vele plaatsen: thuis, in familieverband, met vrienden, in de buurt, op het werk, via een vereniging, door een actecomité, enz… Er werd afgesproken om elke maand een ‘gewone man of vrouw’ te kiezen die symbolisch zou staan voor de vele mensen die grenzen verlegd hebben en weerbaar waren/zijn in deze bijzondere tijd van coronamaatregelen. Op zondag 31 januari 2021 stond Suzanne Moortgat symbool voor alle slachtoffers van intrafamiliaal geweld dat toegenomen is door de beperking van onze bewegingsvrijheid. Aangezien zij ervoor koos geen media te woord te staan, werd haar advocaat Jef Vermassen bereid gevonden om in haar plaats te spreken.

Op zondag 28 februari 2021 zetten we Anja Boelaert (volwassen begeleidster van Chiro Sint–Lutgardis Papegem) in de schijnwerpers in naam van elke leidingsploeg die in moeilijke omstandigheden de jeugdbewegingen draaiende houden. De uitreiking zal gebeuren door vertegenwoordigers van Chiro Atrejoe, Vredesprijswinnaar in 2017.

De laureaat van de maand maart werd nog niet gekozen. Dat zal gebeuren op basis van de spontane nominaties die we de komende dagen/weken zullen binnen krijgen. Nomineer jouw kandidaat voor een van de komende maanden. Waar en hoe doet er niet toe: verpleegsters en mantelzorgers, leerkrachten en telewerkers, hulpverleners in de eerstelijnszorg en vakbondsdélégués, winkeliers en bedrijfsleiders, enz.

Vertel ons kort het verhaal: wat heeft die persoon in coronatijden voor jou of voor anderen gedaan dat jij zo bijzonder vindt? Waarom is hij/zij jouw ‘onbekende held van alledag’? Je mag ook een foto of een filmpje sturen dat we kunnen delen: een met je oproep en/of een van jouw kandidaat. Laat het weten via mail:  stefaan.van.den.abbeele@telenet.be

*Het Comité Werken aan de Vrede werd in 1987 in de schoot van Vredeshuis Aalst opgericht met de bedoeling jaarlijks “iemand van de regio Aalst eens extra in het zonnetje te zetten voor zijn of haar inzet voor vrede en verdraagzaamheid… voor zijn of haar werken aan een goede verstandhouding van de mensen hier en elders”. Elke laureaat kan nadien toetreden tot het comité en mee beslissen over de volgende winnaar(s) van de Vredesprijs.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *