Handelaars in Molenstraat te Aalst met de handen in het haar…

Gemeenteraadslid Ann Van de Steen (LijstA) vraagt op de eerstkomende gemeenteraad wat het stadsbestuur van Aalst kan doen om de handelaars van de Molenstraat door de donkere periode van Corona én werken te loodsen. Deze reactie komt er naar aanleiding van een persbericht dat vandaag verscheen van Unizo, de Unie voor Zelfstandige Ondernemers. Het zijn moeilijke tijden voor de Aalsterse ondernemers. We mogen dan de stempel dragen van creatiefste van de klas, verbeelding en vindingrijkheid hebben zo ook hun grenzen. Ann Van de Steen (LijstA): “Mooi waren de vooruitzichten op de voorstelling van de nieuwe Molenstraat eind vorig jaar. Vandaag, bijna één jaar later, leven we in een nieuwe realiteit, waar door de Corona crisis en de twee lockdowns onze handelaars zwarte sneeuw zien aan het begin van de tunnel. Hopend dat de kerst en solden periode wat ademruimte gunnen, voorspellen de geplande werken voor deze lokale winkeliers in de Molenstraat niet veel goeds.”

Werken brengen altijd een moeilijke periode voor handelaars mee, maar zijn een noodzakelijk kwaad leidend naar een nieuw, succesvol verhaal. Alleen komt dit vandaag wel zeer ongelegen. Ontnemen we met deze werken niet de mogelijkheid voor deze handelaren om te overleven? Dit is geen verhaal meer van korte pijn. Dit is een dik boek en het einde is nog lang niet in zicht.

“Wat wordt gedaan voor de handelaars van de Molenstraat om deze periode te kunnen doorkomen?   Vraagt Ann Van de Steen zich af. “Kunnen er eventueel leegstaande stadspanden aangeboden worden waar de winkels tijdelijk onderdak in krijgen tijdens de werken? En Zou het niet beter zijn om de werken uit te stellen? Is er voldoende overleg geweest met de handelaars om aan hun noden te voldoen?”

Vandaag liet Unizo in een persbericht weten dat 1/5 ondernemers overweegt om te stoppen. “Laat ons er alles aan doen om onze Aalsterse handelaren te helpen waar we kunnen, zegt een verontrustend gemeenteraadslid Ann Van de Steen. Het is nog een lange weg die moet afgelegd worden in de Molenstraat voegt ze er nog aan toe.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *