Haaltertse bib zet in op korte keten en stijgende voedselprijzen met interactieve lezing…

Lokaal bestuur Haaltert ondertekende in 2019 het charter Gezonde Gemeente en engageerde zich daarmee actie te ondernemen om de gezondheid van haar inwoners te bevorderen. Tegelijkertijd legde het lokaal bestuur in het meerjarenplan de focus op ecologie, klimaat en duurzaamheid. Opnieuw voert ze de daad bij het woord. Deze keer aan de hand van een interactieve lezing in de bib over biologisch moestuinieren. Zo kunnen inwoners deze zomer thuis zelf aan de slag. Na het succes van zijn vorige lezing nodigt de hoofdbibliotheek Haaltenaar Dylan Laureys uit om te spreken over biologisch moestuinieren in de zomer, met een mooie oogst in het najaar als resultaat. Op deze manier kunnen inwoners zelf aan de slag in de tuin of in een pot op het balkon. Zulke acties helpen de gezondheid van onze inwoners te bevorderen én dragen het korte keten-idee verder uit. Bovendien kan zelf groenten kweken een oplossing zijn voor de stijgende prijzen in de supermarkt.

Aan de hand van foto’s, materiaal en praktische voorbeelden uit eigen tuin neemt Haaltenaar Dylan Laureys enthousiastelingen mee in zijn visie op een biologische moestuin en toont hij op welke manier hij aan de slag gaat om een najaar vol groenten te verzekeren: Wat kan je in de zomer juist planten? Kies je voor buiten zaaien of zaai je toch beter binnen voor? Hoe ga je te werk? Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Er is ook ruim gelegenheid om vragen te stellen. Zo werken we samen aan een groenere toekomst in Haaltert.

Iedereen is welkom op 19 mei om 19.30 uur in de hoofdbib van Haaltert (Achterstraat 2, Haaltert). Tickets kosten 2 euro of 1,50 euro aan kansentarief, voor 6 UiTPASpunten mag je gratis binnen. De tickets zijn te koop via deze link of in de bibliotheek.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *