Haaltert wordt ‘Dorp van de Ronde’ in 2022 en in 2024…

Met trots en veel enthousiasme kondigen het Lokaal Bestuur Haaltert deze namiddag aan dat de Ronde van Vlaanderen, Vlaanderens Mooiste, op zondag 3 april 2022 door Haaltert passeert. Haaltert is een Dorp van de Ronde! Op zondag 3 april 2022, een hoogdag in Vlaanderen voor koersliefhebbers, rijden de profs door Haaltert naar Denderhoutem en langs Heldergem. Een dag eerder, op zaterdag 2 april, is het de beurt aan de wielertoeristen om het parcours te verkennen tijdens We Ride Flanders. Na corona willen we met dit sportief evenement in open lucht opnieuw de dynamiek in onze gemeente brengen. Samen beleven en genieten verdienen we méér dan ooit.

Dorp van de Ronde. Haaltert is in 2022 en 2024 één van de dorpen van de Ronde. Er zullen een aantal feestzones zijn langs het parcours. Voor de organisatie van de feestzones werkt lokaal bestuur Haaltert graag samen met de talrijke verenigingen en lokale ondernemers van Haaltert. Zij ontvangen binnenkort de nodige communicatie hoe een evenement best aangevraagd wordt. Ze kunnen hun interesse om mee te werken wel al kenbaar maken via het mailadres rondevanvlaanderen@haaltert.be.

De renners komen Haaltert binnen in Ede en rijden via de Bruulstraat naar het centrum van Haaltert. Daarna nemen ze de Diepeweg en de Anderenbroek naar het centrum van Denderhoutem. En rijden ze via de Terwarentstraat naar de N460 en zo naar Heldergem. Via de Heldergemstraat rijden ze door naar Aaigem (Erpe-Mere). Het parcours kan niet lang genoeg zijn, maar er moesten keuzes gemaakt worden. 3 van onze 4 deelgemeentes konden we na overleg meenemen. Elke inwoner kan inpikken waar hij wil om naar “Vlaanderens Mooiste” te gaan kijken.

“De koers zit in het DNA van ons dorp, zegt schepen van Sport Laurent Volckaert. Veel wielerrenners uit onze gemeente namen ooit deel aan de Ronde. We sommen heel even enkele oud wielrenners op zoals Hendrik Redant, die toch wel 7 keer deelnam aan deze klassieker. Verder zien we ook nog Jan Goessens met 4 deelnames, en Jurgen Guns met 3 deelnames. Willem Wijnant en Patrick Roelandt reden allebei 1 keer De Ronde, en de intussen overleden Edgard Sorgeloos reed ook 5 keer mee in deze koers. Ondertussen zien we ook nieuw opkomend talent de revue passeren. Zo denken we o.a. aan Aimé De Gendt met roots in Denderhoutem, nu wonende in Erembodegem, die momenteel onder profcontract rijd bij Intermarché Wanty Gobert.

Ook het jaar 2024 is er en om naar uit te kijken. Lokaal bestuur Haaltert maakte reeds de afspraak met organisator Flanders Classics dat ook in 2024 Haaltert een Dorp van de Ronde is. Het bestuur greep deze kans daar er andere gemeenten in onze regio hier niet meer op ingingen. Daarbij denken we aan Erpe-Mere waar het bestuur vorig jaar geen grote som centen meer wou aan spenderen. Vorig jaar ging de samenwerking met de gemeente Lede ook al aan een zijden draadje. Haaltert ziet hier een van de betere topmomenten in, daar de gemeente kan rekenen op veel sportieve supporters.

Bekijk ook onze reportage op onze Facebook-pagina. Hier zie je de beelden die werden opgenomen tijdens de persvoorstelling in het gemeentehuis te Haaltert. https://www.facebook.com/persregiodender/videos/360023215849116

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *