Haaltert vraagt aan inwoners om meer te bewegen…

Vandaag, op Wereldgezondheidsdag, vraagt het Lokaal Bestuur Haaltert extra aandacht voor de gezondheid van haar inwoners. Een gezonde gemeente zorgt ervoor dat zijn inwoners vrij kunnen bewegen, gezond eten, om zich zo geestelijk gezond te voelen. “Het afgelopen jaar ging alle aandacht naar het coronavirus. Vandaag bevinden we ons volop in de vaccinatiecampagne. Lokaal bestuur Haaltert wil naast de belangrijke vaccinatiecampagne ook aandacht geven aan andere gezondheidsaspecten en zal dit jaar inzetten op 3 grote kernthema’s: bewegen, gezonde voeding en geestelijke gezondheid,” zegt burgemeester Veerle Baeyens.

Vandaag 7 april, Wereldgezondheidsdag bevinden we ons nog steeds in bijzonder uitdagende tijden waarbij we zeker ook de mentale gezondheid van onze inwoners niet uit het oog mogen verliezen, zegt ook Schepen van Sociale zaken en Welzijnsbeleid Lisa Houtman. Daarom vragen we vandaag extra aandacht voor de geluksdriehoek, een tool die helpt om inzicht te krijgen in je eigen mentale gezondheid. Op www.geluksdriehoek.be kan je aan de slag gaan en bouwen aan je eigen geluk. “Het lokaal bestuur zal dit jaar als Gezonde Gemeente ook zelf tal van acties uitwerken voor haar inwoners“, voegt Lisa er nog aan toe.

Eén van die acties is de realisatie van het project 10.000 stappen 2.0: het grootste beweegproject van Vlaanderen. “Bewegen is goed voor lichaam én geest. Het biedt zóveel voordelen dat het moeilijk wordt om ze allemaal op te sommen of bij te houden. Iedereen voelt zich beter bij voldoende beweging. Of je nu man of vrouw, jongvolwassene of 65-plusser bent. Met dit project willen we de komende 4 jaar al onze inwoners motiveren om meer te bewegen. Elke stap telt,” zegt Schepen van Sport Laurent Volckaert.

Het lokaal bestuur Haaltert ondertekende in 2019 het charter Gezonde Gemeente en engageert zich daarmee actie te ondernemen om de gezondheid van haar inwoners te bevorderen. Om deze acties te realiseren zal lokaal bestuur Haaltert samenwerken met het lokaal gezondheidsoverleg (LOGO) Dender.

 

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *