Haaltert viert Vlaamse feestdag met markt en optredens…

In de gemeente Haaltert wordt de Vlaamse feestdag gevierd met een feestmarkt op vrijdag 8 juli en een academische zitting met optredens op zondag 10 juli. Tijdens de feestmarkt die doorgaat op vrijdag 8 juli, zal schepen van markten Bart Ottoy (CD&V) rond 12.30 uur ter hoogte van de Haaltertse bib de winnaars van de wedstrijd bekend. Door aankopen te doen tijdens de markt kunnen bezoekers namelijk deelnemen aan de wedstrijd om een elektrische fiets of 5 bonnen ter waarde van 50 euro voor de markt te winnen.

Op zondag 10 juli wordt het Feest van de Vlaamse Gemeenschap gevierd in gemeenschapscentrum De Spot te Denderhoutem. Hier zullen verschillende activiteiten plaatsvinden. De festiviteiten starten om 11.00 uur met een academische zitting met zang van sopraan Tineke Van Ingelgem. Om 13.00 uur is er BlitZ, een kindershow met de leukste superhelden, om 14.00 uur zorgt Johan Veugelers voor muziek met een hoog meezing gehalte en om 15.00 uur brengt schlagerzanger Yves Segers zijn grootste hits van vroeger en nu.

Doorlopend is er een kinderspringkasteel en een eet- en drankstand door de vzw De Jeugd van Lut en Jan. Betalen kan ook met de Haaltertse jetons. Alle evenementen zijn gratis.

“De organisatie is een staaltje van ‘samen gaan we eens voor iets anders’, vasthouden aan wat goed is en vernieuwen met waar we nog beter in zijn: een feestje met op het menu Nederlandstalige muziek, een lekkere frisse pint en vooral de gezelligheid die ons kenmerkt. Ik zie jullie graag daar,”, zegt burgemeester Veerle Baeyens (N-VA).

“Het 11 juli-weekend wordt een heus feestweekend voor jong en oud. Met sopraan Tineke van Ingelgem, begeleid op de beiaard, brengen we niet alleen cultuur met de grote C, maar zelfs een echte primeur voor Vlaanderen!,” voegt schepen van cultuur, feestelijkheden en markten Bart Ottoy (CD&V) er nog aan toe.

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *