Haaltert vertikt het om virtuele gemeenteraad te houden…

In Haaltert organiseert Lokaal Bestuur al enkele maanden zijn gemeenteraad in de polyvalente zaal van De Spot te Denderhoutem. Sofie Coppens, gemeenteraadslid Centrumlijst Haaltert is al geruime tijd voorstander om de gemeenteraad virtueel te laten doorgaan, maar dat is niet naar de zin van de huidige meerderheid. “Een gemeentebestuur die het goede voorbeeld geeft, is dat in covid-tijden een utopie?, vraag Sofie Coppens. “Nu een fysieke gemeenteraad bijeenroepen, goed wetende dat de cijfers slecht zijn, dat iedereen wordt aangemoedigd om van thuis te werken, en wetende dat er verhoogd risico is bij een aantal van onze gemeenteraadsleden is ronduit ongehoord,” voegt Coppens er aan toe. Dit brengt mensen onnodig in gevaar, en geeft blijk van onverantwoord bestuur.

Ook hier in Haaltert begrijp ik het niet, we kennen de risico’s, we kennen de adviezen, en toch leggen Burgemeester en schepenen deze adviezen mooi naast zich neer. Ook op de gemeenteraad van 29 maart 2021 werd het constructief voorstel om te vergaderen vanop afstand, mooi naast zich neergelegd. Integendeel een gemeenteraadslid van N-VA stelde voor om dan een doktersbriefje te vragen, want van thuis vergaderen kan perfect met doktersbriefje! “Alsof ik in deze tijden tegen mijn huisarts zou willen liegen, laat staan mijn huisarts met deze rompslomp lastig te vallen in deze tijden,” zegt Coppens.

Op het voorstel om de gemeenteraad virtueel te laten plaatsvinden, stemden N-VA, CD&V, en Vooruit Haaltert tegen. Open Vld, Vlaams Belang en Open & Liberaal stemden voor.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *