Haaltert stak verschillende Erfgoedborden in een nieuw jasje…

Erfgoed wordt niet vergeten in de gemeente Haaltert. De erfgoedborden over “Den bruul”, “Titanic” en “Topmolen” werden dan ook in een nieuw jasje gestoken. Ze kregen de nieuwe kleuren van Haaltert en ook de tekst werd eens onder de loep genomen. “Uniforme dialectspreuken op al onze banken, oude foto’s in onze dorpskernen, de geschiedenis van de Daensistische Beweging in elke deelgemeente en nu vernieuwde teksten en infozuilen rond onze monumenten. In Haaltert zijn we fier op ons rijkelijk gevuld erfgoed en daar pakken we graag mee uit!,” zegt de schepen van Cultuur Bart Ottoy (CD&V).

“We trekken de nieuwe huisstijl die jullie al kennen verder door in ons straatbeeld. Zo zetten we opnieuw in op de verfraaiing van pleintjes en zetten we onze gemeente verder op de kaart,” voegt de Haaltertse burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) er nog aan toe.

Erfgoed is en blijft belangrijk. Op enkele plaatsen in de gemeente wordt al langer door middel van een infozuil herinnerd aan de Haaltertse geschiedenis. Zo vertelt het bord op het Bruulplein het verhaal van Den Bruul en de Walput. Aan de Topmolen tussen de Hoogkouterbaan en ’s Gravenkerselaar, vinden bezoekers het verhaal van de gekende topmolen die plotseling verdween. En tot slot, aan de kerk in Kerksken houden we de herinneringen levendig aan de Haaltertse slachtoffers en de Haaltertse overlevende van de Titanic.

De teksten werden nu onder de loep genomen en gemoderniseerd. Ook de zuilen zelf kregen een nieuw jasje passend bij de nieuwe huisstijlkleuren.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *