Haaltert en de Dorpsraad Heldergem brengen cultuur en vertier samen met Open Kerkendag en Sinksenkermis…

Op 6 juni brengen dorpsraad Heldergem en lokaal bestuur Haaltert op verrassende wijze kermismaandag en Open Kerkendag samen. “Op Pinksteren 5 juni en pinkstermaandag 6 juni kunnen enthousiastelingen vanaf 14 uur van de jaarlijkse kermis in Heldergem komen genieten. Op maandag voorzien dorpsraad Heldergem en lokaal bestuur Haaltert ook een bijzonder programma ter gelegenheid van Open Kerkendag. Zo brengen we kermis en cultuur samen,” zegt Bart Ottoy, Schepen van Cultuur in Haaltert.

Op 6 juni, dag van de Sinksenkermis in Heldergem, organiseren dorpsraad Heldergem en lokaal bestuur Haaltert verschillende activiteiten ter gelegenheid van Open Kerkendag. Zo brengen ze kermis en cultuur op een bijzondere manier samen. Om 10.00 uur is er in de Sint-Amanduskerk (Heldergem) een eucharistieviering in het dialect met E.H. Peter Kiekens als celebrant en William Minnaert als lector. Daarna, rond 10.45 uur, vindt rond de kerk de aloude Corneliusommegang plaats. Nadien volgt, om ongeveer 11.00 uur, ter hoogte van HOC De Fransman de onthulling van een nieuw infobord over Daens, de tweede in Haaltert binnen het Daens-project van Erfgoedcel Denderland.

Tot slot is iedereen welkom in HOC De Fransman voor een aperitief, aangeboden door lokaal bestuur Haaltert. Dorpsraad Heldergem voorziet aan kleine prijzen streekbieren en boterhammen met gehakt, kaas, vlaai en kop. Een optreden van ‘Blue Note’ met bekende Heldergemnaar Hedwig Jacobs, finalist van The Voice Senior, zorgt voor de kers op de taart. Bezoekers kunnen op Open Kerkendag ook betalen met de Haaltertse Jetons.

“Door heel lokaal te gaan, willen we iedereen van de lokale gemeenschap uit hun huis halen, ook diegenen die het tijdens de coronacrisis wat moeilijker hebben gehad. Nu de gemeentelijke infrastructuur weer open is en de dorpsraden weer actief zijn, is Open Kerkendag de ideale gelegenheid om de handen in elkaar te slaan. De dorpsraad van Heldergem ging graag in op dit initiatief, en samen bouwden we een programma uit. Iedereen is welkom, ook mensen buiten Heldergem,” aldus  William Minnaert, voorzitter van de Dorpsraad in Heldergem.

Het volledige programma voor Open Kerkendag is terug te vinden via deze link. Op 5 juni zijn er in de kerk in Haaltert ook activiteiten van het Davidsfonds.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *