Haaltert blijft fietsstraten verder op de voorgrond schuiven…

Er komen nog meer fietsstraten in Haaltert. Op 7 januari besliste het college om nog drie fietsstraten in Haaltert in te richten. Begin maart worden de nodige verkeersborden geplaatst die de nieuwe fietsstraten aangeven. Dan beschikt Haaltert over vier fietsstraten. Onlangs werd de Brantegemstraat de eerste fietsstraat van Haaltert. Daar worden nu nog drie straten aan toegevoegd. Ten eerste de Windmolenstraat tussen Burgemeester De Sadeleerstraat en de N460 Hoogstraat, ten tweede de Pluimstraat tussen Kattestraat en Bruulstraat, en tot slot de Vondelbaan tussen het aangelegd fietspad in beton en de Schoolstraat ter hoogte van AD Delhaize.

In een fietsstraat is de auto niet langer koning. In die straten blijft de auto op de achtergrond. Door fietsstraten in te voeren wil lokaal bestuur Haaltert fietsers een belangrijke plek op de weg geven en het fietsen stimuleren in een veilige omgeving. Sinds 2012 is het concept ‘fietsstraat’ officieel opgenomen in de wegcode. Er zijn officiële verkeersborden om het begin en het einde van de straat aan te duiden.

Wist je dat in fietsstraten de fietsers de hele breedte bij éénrichtingsstraten en de halve breedte bij tweerichtingsstraten mogen innemen? Ook motorvoertuigen mogen de fietsers niet inhalen, en er geldt eenmaximum snelheid van 30 km/u.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *