Groepsaankoop regentonnen in Denderregio tot 30 mei 2022…

Wil je ook zo graag eens iets doen aan de klimaatopwarming, vang dan regenwater op in een regenton. Deze kan je nu goedkoop aankopen via de groepsaankoop 1000 regentonnen van SOLVA in samenwerking met ILvA en de afvalintercommunale IVLA (regio Vlaamse Ardennen). Met deze actie willen we dat er in de ruime regio zo’n goeie 1000 regentonnen bij komen, die samen 300.000 liter regenwater kunnen bevatten, zegt klimaatmedewerker Caroline Vlaeminck. Regenwater is een kostbaar goed. Met een regenton vang je hemelwater op zodat er minder naar de riool wegvloeit. Je kan het gebruiken in je tuin of om je auto of fiets te wassen. Zo bespaar je heel wat liters op je stadswaterverbruik. Regenwater bevat trouwens amper kalk, waardoor het goed is voor je bloemen en planten. Met een regenton doe je goed voor de natuur, bespaar je op je waterfactuur en help je mee om jouw gemeente/stad klimaatbestendig te maken.

Er is keuze uit verschillende kwalitatieve modellen. Van een gewone ton tot een designmodel met bloembak. De tonnen worden aan huis geleverd en je kan de ton ook op de regenpijp laten aansluiten. Daarvoor werken de intercommunales samen met het maatwerkbedrijf GoedWonen vzw uit Zottegem. Alle info over de groepsaankoop 1.000 regentonnen kan je vinden op www.1000regentonnen.be. De deelnemende gemeenten zijnAalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lede, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zwalm, Affligem, Liedekerke en Galmaarden.

Bestel je regenton via www.1000regentonnen.be. Je kan kiezen uit drie types: een standaardton, een muurmodel en een designmodel met bloembak. Het zijn stuk voor stuk kwalitatieve, duurzame en weerbestendige tonnen. Je ton wordt thuis geleverd. Als je wil, kan je ze laten aansluiten op je regenpijp.

(Foto: SOLVA)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *