Groene Pluim 2019 voor Buddywerking Vluchtelingen Aalst…

Groen Aalst reikte op vrijdag 1 februari 2019 voor de 13de maal de Groene Pluim uit. Die ging dit jaar naar de Buddywerking voor Vluchtelingen in Aalst. Michiel Van Opdenbosch ontving de prijs uit handen van Europees lijsttrekker Petra De Sutter (Groen). De Buddywerking versterkt volgens Groen het samenleven in Aalst. In zijn openingsspeech beklemtoonde voorzitter Peter Van Hove dat samenleven erop gericht moet zijn dat aan geen enkele Aalstenaar basisbehoeften worden ontzegd en dat er in de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen geen plaats is voor uitsluiting en discriminatie. “Organisaties die deze doelstellingen nastreven moeten worden ondersteund en hun kritisch-constructieve blik op het beleid moet worden omarmd en gestimuleerd. Alle genomineerden dragen sterk bij tot meer ecologische en sociale rechtvaardigheid in onze stad.”

De leden van Groen nomineerden aanvankelijk 6 personen of organisaties en het brede publiek duidde via een online poll de winnaar aan. Het was Michiel Van Opdenbosch van de Buddywerking die de Groene Pluim ontving uit handen van Europees lijsttrekker Petra De Sutter. “Dit is een grote opsteker voor het werk van alle buddies”, zegt een fiere Van Opdenbosch. “Door samen met onze mensen op uitstap te gaan, door hen te begeleiden naar het verenigingsleven, door mee te helpen zoeken naar werk en naar een woning, door hen te helpen met allerlei praktische dingen vinden ze aansluiting met onze stad.”

“Dit initiatief sluit perfect aan bij ons streven naar sociale rechtvaardigheid”, zei Groen voorzitter Peter Van Hove. “De buddywerking voor vluchtelingen versterkt het samenleven in Aalst.” Een eervolle vermelding ging naar de vijf andere genomineerden: Rik Van Woensel (postuum), Broeiklas vzw, Werkgroep Stop De Armoede, Buurtcomité Leefbaar Maal, Natuurpunt vzw.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *