Groen wil snel duidelijkheid over Tereos Commissie…

Oppositie partij Groen vraagt duidelijkheid van de meerderheid over de organisatie en het format van de Tereos commissie. De events de laatste weken, een brand, personeelsproblemen, de knal van een ontluchtingsklep en het CO2 verhaal werpen heel wat vragen op, we vragen dan ook met aandrang om snel werk te maken van de Tereos commissie. Groen vroeg op de gemeenteraad eind vorig jaar om een aparte Tereos commissie te organiseren waar alle vragen rond het bedrijf kunnen uitgeklaard worden. Maar ook waar de gemeenteraad kan discussiëren over de toekomst van het bedrijf en het eiland Chipka. Na de gemeenteraad van april beloofde de meerderheid om een Tereos commissie te organiseren in Aalst. Deze beslissing kwam na het nieuws van buurtbewoners die een aanklacht ontvingen van Tereos. Echter tot op heden is er nog geen nieuws over een datum noch format van de commissie.

De actualiteit van de voorbije weken heeft nogmaals duidelijk gemaakt waarom een Tereos commissie best zo snel mogelijk plaatsvindt. Het personeelsbeleid en de bijhorende stakingen roepen toch ernstige vragen op over de toekomstplannen van het bedrijf. Net als de brand, maar ook de knal van een ontluchtingsklep doen vragen rijzen over de veiligheid en de plaats van een dergelijk groot bedrijf in het midden van de stad.

Op de commissie wil Groen dat Tereos toelichting komt geven, maar ook dat belangengroepen, ruimtelijke planners en de Provincie aan bod kunnen komen. Om zo een uitgebreid debat te kunnen houden over het bedrijf en de site. We vragen dan ook dat de meerderheid spoedig met een datum komt, als ook met een format hoe de commissie zal georganiseerd worden besluit Groen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *