Groen wil meer controle op naleving van tonnagebeperking…

Groen Aalst vraagt meer actie van het stadsbestuur tot een betere naleving van de regelgeving rond  tonnagebeperking die onlangs werd ingevoerd op zijn grondgebied. De steekproef van critical mass en samen voor een verkeersveilig Aalst bevestigd helaas dat de tonnagebeperking te weinig wordt nageleefd. We vragen dan ook met Groen dat het stadsbestuur actie onderneemt en in dialoog gaat met de bedrijven en verkeersveiligheidssituaties opdat de maatregel zijn effect niet mist.

Vanuit Groen hebben we deze maatregel altijd gesteund en verdedigd. Maar hadden we van bij de start de bemerking of er voldoende handhaving en controle zou zijn. Dit blijkt helaas niet het geval. Handhaving en controle naar verkeersveiligheid in Aalst laat nog te vaak de wensen over we vragen dan ook dat de burgemeester op dit vlak dringend een tandje bij steekt. Want verkeersovertredingen, overdreven snelheid, foutparkeerders,.. creëren een onveilige verkeerssituatie in Aalst.

Ook vragen we dat de stad in overleg gaat met de belangenorganisaties Fietsersbond, Critical mass en samen voor een verkeersveilig Aalst om te bekijken hoe de maatregel kan geoptimaliseerd worden en wat de werkpunten zijn. Ook een evaluatie en digaloog met de scholen op het effect van de maatregel zou een grote meerwaarde betekenen aldus Groen.

Tot slot stelt Groen zich vragen dat er juridische problemen zouden zijn bij de controle van de maatregel door camera’s.  Een jaar terug werd gezegd dat er ANPR camera’s ingezet zouden worden voor de controle van de maatregel dezelfde camera’s die gebruikt zullen worden voor de controle op het voetgangers gebied en die ook in steden als Mechelen en Gent wordeningezet voor handhaving van de verkeersreglementen. Heeft de stad dit destijds dan onvoldoende uitgezocht of zijn er andere redenen waarom de camera’s niet kunnen ingezet worden voor de controle van de maatregel stelt Groen raadslid Wantens zich de vraag.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *