Groen geen voorstander van militaire oefeningen op Pupillen…

Oppositie partij Groen is niet te spreken dat Aalst een militaire oefening wil laten doorgaan op de pupillen site. 400 militairen die een oorlogssituatie nabootsen, dit hoort niet thuis in het hart van een centrumstad. De site is vastgesteld als bouwkundig erfgoed, heeft historisch een zeer grote waarde en door de centrale ligging in het hart van Aalst ongeschikt voor een internationale militaire oefening. Dit zal ook grote hinder veroorzaken voor de shoppers en handelaars in de stad, om de schoolgaande jeugd niet te vergeten als deze oefening een week kan duren.

Het centrum van Aalst is geen plek om oorlogssituaties na te bootsen. De vraag van defensie betreft grote verlaten terreinen en een mogelijkheid tot het schade toebrengen aan gebouwen. Dat de stad hiervoor de pupillensite naar voorschuift is onbegrijpelijk. In de plaats van oorlogje te organiseren in het centrum, zouden de meerderheidspartijen beter beleid voeren.

Het wegwerken van het tekort aan sociale huurwoningen, de toegenomen armoede en sociale ongelijkheid, het mobiliteitsplan dat uitblijft, het probleem van het sluikstorten, de klimaatuitdaging, aanpakken van de coronacrisis,.. prioriteiten die veel belangrijker zijn dan 400 militairen toegang te geven tot het stadscentrum, besluit Groen Aalst fractieleider Lander Wantens.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *