Groen Aalst wil Siesegemkouter vrijwaren…

Oppositiepartij Groen noemt de verdere plannen voor de Siesegemkouter in Aalst
grootheidswaanzin van de stad. Er is nog voldoende open ruimte beschikbaar in de bestaande bedrijventerreinen. De verdere ontwikkeling van de kouters is een onnodige aanslag van open ruimte, vindt Groen. Uit eerdere cijfers die oppositiepartij Groen liet opvragen, bleek dat er nog meer dan 26 ha vrije ruimte is in de bestaande bedrijventerreinen van Aalst. De partij vindt dat deze eerst moeten worden ontwikkeld. “De tijd dat we zomaar open ruimte kunnen aansnijden is voorbij”, vindt Lander Wantens.
“Groen is niet tegen nieuwe bedrijven of jobs in Aalst. In tegendeel. We juichen extra werkgelegenheid in onze stad alleen maar toe. Maar we moeten inzetten op inbreiding en innovatie in bestaande industriegebieden van de stad. Enkel zo kunnen we onze stad leefbaar houden.”

Tijdens de vorige gemeenteraad werd duidelijk dat de stad geen plan heeft voor het behoud van de open ruimte in Aalst. Het bestuursakkoord is eerder vaag en wordt enkel concreet als het gaat over hoogbouw in de dorpskernen. Concrete plannen in het kader van een betonstop zijn er niet. Dat is ook Natuurpunt opgevallen. Ze duiden in hun betonrapport Aalst aan als een van de slechtste leerlingen van de klas. “We stellen ons heel wat vragen bij berichtgeving van het stadsbestuur over 1500 extra jobs. Tot op
heden werd dat nog niet concreet gemaakt. Zelfs niet één zogenaamd zorgbedrijf heeft interesse getoond. Alleen wanneer het stadsbestuur de geplande veiligheidskazerne als een zorginstelling zou gaan bestempelen”, besluit Wantens.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *