Groen Aalst vragende partij om van de kaaien een wandel-, en fiets boulevard te maken…

Oppositiepartij Groen vraagt om de parkeerstrook op de Pierre Corneliskaai na de invoering van het betalend parkeren op rechteroever en met de realisatie van de nieuwe pendelparking om te vormen tot een aangename fiets-, en wandelboulevard. In afwachting van een definitieve heraanleg van de kaaien kan de stad de huidige parkeerstrook alvast omvormen naar een aangename en veilige wandel-, en fiets boulevard langs de Dender, aldus Groen fractieleider Wantens. Met de nieuwe pendelparking waar plek is voor 900 wagens. Is het aantal parkeerplaatsen in de omgeving sterk verhoogd. Dit geeft de mogelijkheid om in het hart van de stad extra ruimte te creëren voor wandelaars en fietsers. In afwachting van een definitieve heraanleg krijg je zo een voetgangerszone langs het water waar. Ook ruimte is voor bankjes en extra Groen.

Als je kijkt wat andere steden als Mechelen, Gent, Kortrijk,.. doen met het water in de stad dan hinkt Aalst mijlenver achterop. De Pierre corneliskaai biedt een uitstekende opportuniteit om aan stadsvernieuwing te doen, met de Dender als levensader van onze stad. Maar het bestuur neemt hiertoe geen enkel intitatief. We roepen dan. Ook op om deze gelegenheid te gebruiken dit te veranderen.

Op de gemeenteraad in oktober bij de invoering van twee-richtingsverkeer op de kaaien, een beslissing die we met Groen nog steeds betreuren. Werd er ook beloofd om langs de kaaien een veilig fietspad te voorzien. Nu 3 maand later is daar nog steeds niet van te merken. Hoewel er voldoende ruimte aanwezig is. We vragen dan ook met aandrang om hier snel werk van te maken besluit Groen

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *