Groen Aalst gemeenteraadslid over ‘Sociale kruidenier’…

fatma-yildiz-in-gemeenteraad-aalst-persregio-denderVolgens Groen Aalst gemeenteraadslid Fatma Yildiz moet het aanbod en de toegankelijkheid van de sociale kruidenier wel degelijk beter kunnen. Met enige verbazing hebben wij de reactie van schepenen Casaer en Smeyers gelezen op onze suggestie om het project sociale kruidenier anders te benaderen. De indruk wordt gewekt dat wij het hele project niet genegen zouden zijn, dat klopt uiteraard niet. We vinden het niet genoeg, dat is wat wij willen zeggen. Volgens Fatma Yildiz insinueert schepen Sarah Smeyers (N-VA), dat wij niet op de hoogte zijn van de werking van de sociale kruidenier. Niets is minder waar. Wij zijn dan ook niet van plan om op de uitnodiging van de schepen in te gaan om een bezoekje te brengen aan de winkel. Ikzelf, en meerdere mensen binnen Groen, hebben de winkel al bezocht. Wij luisteren naar de verzuchtingen van de mensen die er gebruik van maken, volksvertegenwoordiging heet dat,” aldus Fatma Yildiz.

Mensen in armoede en vrijwilligers melden ons volgende knelpunten. Wij herhalen dus voor de goede orde: – een sociale kruidenier gaat over meer dan een fraai ingericht winkelpand, inhoudelijk heeft dit project zeker nog een weg te gaan. – Basisproducten zoals koffie/thee, olie, suiker, broodbeleg/smeersel, babyvoeding,… zijn niet doorlopend beschikbaar, en vervallen producten blijven in de schappen liggen, en men moedigt de mensen ook aan deze niet te laten staan (‘je gaat niet dood van iets dat een paar dagen over tijd is’). – De nobele geste om de bedeling van Kamiel Sergeant over te nemen heeft ook gemaakt dat niemand zich nog zomaar mag en kan aanbieden als het even wat moeilijk is op het einde van de maand. Je moet door het OCMW gescreend worden. Illegalen zijn sowieso niet welkom. De drempel wordt bewust dus hoog gehouden.

Groen Aalst Fatma Yildiz: “Ik had liever een inhoudelijke reactie op deze vragen gekregen dan het verwijt dat wij een mooi project en al de mensen die er aan meewerken zouden wensen te schofferen.”

 

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *