Groen Aalst deelde kaartjes uit aan station op Valentijn…

Vandaag hield Groen Aalst een wel heel warme actie. De partijleden deelden er tussen 07.00 en 08.30 uur kaartjes uit waarop spreuken te zien zijn rond het thema Valentijn. Met deze actie is groen vragende partij voor betere treinverbindingen voor Aalst ’s avonds laat, naar naburige steden als Gent en Brussel. Er is dringend nood aan meer investeringen in treinen en bussen, ook na acht uur ’s avonds. Om na avondje uit terug thuis te geraken in Aalst vanuit Gent moet je om 22.15 uur al de laatste trein nemen, vanuit Brussel is dit niet veel later. Het aanbod van bus of trein is de laatste jaren stelselmatig achteruit gegaan. “Als het openbaar vervoer een echt alternatief wil zijn voor de wagen dan moet er meer, beter en betaalbaar openbaar vervoer komen”, zegt Wantens. Niet zoals vandaag duurdere tickets voor minder aanbod. Men eist ook een opwaardering van het scholierentreintje naar Burst, ook op zaterdag en zondagen.

Groen wil werk maken van een uitbreiding van het aanbod in openbaar vervoer ’s avonds en van een nachtaanbod op de grote lijnen “In een slim mobiliteitssysteem is er dag én nacht een beschikbaar alternatief. Ook in het weekend wil Groen extra investeringen. Bussen die later rijden en de scholierentrein uit Burst die ook in het weekend beschikbaar is. Om zo de vele bezoekers die zaterdag komen schoppen een duurzaam en vlot alter,atief aan te bieden.

Groen Aalst deelde vandaag samen met 90 andere Groengroepen Valentreinkaartjes uit in de treinstations en bus- en tramhaltes om de honderdduizenden pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen te bedanken. Het was voor veel pendelaars de manier om de dag met een glimlach te beginnen. “We willen pendelaars op deze Valentrein vooral een positief gevoel geven,” besluit Groen raadslid Wantens.

(Foto: Lander Wantens)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *