Gratis parking aan Mallaardstraat goed voor 127 plaatsen…

Ter hoogte van de Mallaardstraat in Ninove is deze namiddag de gratis parking voorgesteld. De pers kreeg een rondleiding in het bijzijn van burgemeester en schepenen. Wouter Vande Winkel, schepen voor openbare werken kreeg als eerste het woord. In zijn commentaar had hij het vooral over het feit dat de parking nu ten volle zal kunnen gebruikt worden, daar deze in het verleden maar door enkelingen werd gebruikt, beschikt men nu over 127 volwaardige plaatsen. Er werden ook hoogte perikelen opgesteld, zodat hoge bestelwagens en vrachtwagens niet kunnen parkeren. Het is dus echt de bedoeling dat mensen hier hun voertuig veilig kunnen achterlaten, wanneer ze een bezoekje willen brengen aan de binnenstad. “De parking zal binnen de kortste keren populair worden” aldus Vande Winkel, die super tevreden is met de realisatie ervan.

Ook Alain Triest, bevoegd schepen voor parkeerbeleid was aanwezig, samen met burgemeester De Jonge. Laatstgenoemde had het over de veiligheid, en beloofde dat er tegen eind dit jaar ook camera beveiliging zal geplaatst worden. De parking moet nog opgeleverd worden. Er zijn nog een paar problemen die eerst dienen opgelost te worden. Zo zijn er op een drie-tal plaatsen problemen met de markering, en zal er een oplossing komen voor de wateroverlast waarmee een nabij gelegen loods te kampen heeft.

Verondersteld wordt dat de gratis parking nu meer zal gebruikt worden. Op dinsdag is het markt in Ninove, en veel marktbezoekers zullen de weg naar hier snel teruggevonden hebben. Het is in ieder geval een groot verschil tegen vroeger, op wandelafstand van het centrum en gratis. Met dit project scoort Ninove beter dan Aalst, want daar moet je betalen op de Keizershallen parking, en de afstand van daar naar de Grote Markt is hetzelfde als deze van op de Mallaardparking naar het centrum van Ninove.

Officiële opening gratis parking Mallaardstraat Ninove…

Geplaatst door Persregio Dender op Woensdag 29 januari 2020

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *