Gratis mini-foodfestival tijdens Zomershopping Herzele…

Tijdens Zomershopping in de gemeente Herzele die doorgaat van donderdag 24, vrijdag 25, zaterdag 26, en zondag 27 juni, zetten vzw Climaxi, vzw ’t Uilekot en Eco & Fair hun beste beentje voor met het minifoodfestival Her-Culinaria. Eco & Fair is een coöperatieve winkel aan de Groenlaan 39 (oude trambaan) te Herzele die Oxfam-producten combineert met zelf ingevoerde Griekse en Italiaanse specialiteiten én ook streekproducten: Borsbeekse speculoos, Advokaat Van Damme, Groentenboerderij De Kollebloem en de Speiboerderij uit Herzele, Boerderij Minnoodt uit Aaigem, ’t Calcoentje uit Brakel, lokale brouwers en wijnmakers, Limonade Tillies Zottegem, De Volle Maan uit Sint-Lievens-Houtem, Notenboer Jo uit Maarkedal, de Schapenboerderij Brebis de Brakel, Kattekwaad uit Herzele en vele anderen zijn onze producenten. Zij krijgen een eerlijke prijs voor hun producten. Wij werken zonder veilingen of opkopers en het vervoer is beperkt. Wie de lokale economie wil steunen moet hier zijn voor echte kwaliteitsproducten.

Tijdens Zomershopping Herzele organiseren we telkens activiteiten tussen 14.00 en 18.00 uur. Een terras met hapjes, een gratis streekdrankje bij aankoop van producten, een documentaire rond landbouw, proevertjes en vooral veel gezelligheid staan hoog op het lijstje. Bij regenweer is er een tent.

Bezoekers krijgen op donderdag kaas mee naar huis van Brouwerij Gemeldorp uit Lierde. Op vrijdag laat de Herzeelse wijnbouwer Rudy De Vos zijn wijnen proeven. Op zaterdag doen we een ijsje en een mini-geitenkaasje van de Speiboerderij cadeau en op zondag ga je met verse groenten naar huis.

Deze actie wordt georganiseerd door vzw Climaxi in samenwerking met Eco & Fair en vzw ’t Uilekot. De Provincie Oost-Vlaanderen voorzag een projectsubsidie.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *