Gratis boeken kaften in CC De Plomblom te Ninove…

Gezinnen die kinderen hebben vanaf 6 jaar, hebben de mogelijkheid om op zaterdag 3 september, in het kader van een gratis boekenkaftdag, hun boeken gratis te kaften in het Ninoofse Cultuurcentrum De Plomblom. Vele ouders zijn blij dat 1 september er aan komt, maar dat is niet altijd het geval bij de kinderen zelf. Daar wil de organisatie Ezelsoor wat aan doen, en organiseert daarom in veel steden en gemeenten in ons land een gratis boekenkaftdag. Schoolboeken kaften behoort namelijk ook tot de openingsrituelen van het nieuwe schooljaar.

Gezinnen met kinderen kunnen daarvoor op zaterdag 3 september afzakken naar het cultuurcentrum De Plomblom. Als ze hun boeken en schriftjes meebrengen, kunnen ze deze daar kaften met gratis kaftpapier. Je ontvangt 5 vellen en kan kiezen tussen verschillende patronen, goed voor het kaften van ongeveer 10 boeken. Het kaftpapier werd dit jaar mee ontworpen door de leerlingen van de academie Beeldende en Audiovisuele Kunsten Ninove. Vrijwilligers zetten je op weg en helpen je mee kaften.

Verkies je een uniek gekaft boek? Kaft je boek dan met bruin kaftpapier en loop langs bij een van de aanwezige bekende illustratoren. Zij voorzien jouw boek van een leuke tekening. Leren lukt nadien naar het schijnt dan beter dan voorheen.

De boekenkaftdag gaat door op zaterdag 3 september, van 10.00 tot 13.00 uur, in de foyer van CC De Plomblom en de bibliotheek. Deelname: gratis. Verdere info via Ezelsoor.

(Foto: Ezelsoor)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *