Goed nieuws voor E5 modewinkel in Denderleeuw…

De textielfamilie De Sutter wordt de nieuwe eigenaar van modeketen E5. Dat heeft de ondernemingsrechtbank van Dendermonde vandaag beslist. De familie achter ansi | pgt, een high-end jeansproducent, betaalt 2,5 miljoen euro voor de overname, en is van plan de komende 3 jaar nog eens 5 miljoen extra te investeren in E5. De nieuwe eigenaars nemen zo goed als alle actieve werknemers van de Vlaamse winkelfilialen over en gaan op termijn zelfs op zoek naar een 50-tal nieuwe medewerkers. “Wij geloven rotsvast in de slaagkansen van dit project. Wij willen dat het Vlaamse icoon E5 weer een succes wordt”, zegt de kersverse co-CEO Peter De Sutter. De familie is al 30 jaar actief in de modewereld.

Na wekenlange onderhandelingen heeft de ondernemingsrechtbank de knoop doorgehakt. E5 Fashion – de nieuwe opgerichte vennootschap in de schoot van de groep De Sutter – neemt de winkelketen E5 en alle huurovereenkomsten van de 55 winkels over vanaf 1 februari 2021. Ook het hoofdkantoor zit in de overeenkomst en de merknamen blijven behouden. De winkels in Wallonië waren eerder al gesloten. 90% van het huidige personeel behoudt zijn job. Dit is ook goed nieuws voor de tewerkstelling binnen onze regio. Door de overname staat nu ook vast dat de winkel van E5 mode in Denderleeuw kan blijven, waardoor de gerante en de verkoopsters hun job kunnen behouden. De winkel van E5 mode binnen onze regio vindt je ter hoogte van de Steenweg in Denderleeuw.

De nieuwe eigenaars hebben een duidelijke visie voor ogen waar ze met de keten naartoe willen. E5 moet dicht bij de Vlaamse consument staan, met focus op service en beleving in de winkels én de webshop, evenals een verruimd assortiment.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *