Goed nieuws show voor de komende zomer gaat door…

Deze zomer wordt in de Denderstreek een “zotte” Zomerzoektocht georganiseerd. Het is een initiatief van enkele Davidsfonds afdelingen (Denderleeuw, Welle en Teralfene) uit de Denderstreek. Vergeet de klassieke zoektocht, waarbij je over een vastgelegd parcours een aantal vragen moet gaan oplossen.  Er is namelijk maar één vraag die op de lippen brand. Vanaf welke plaatsen kan je de windturbines die staan langs de N45 tussen Ninove en Aalst waarnemen? Aan de zoektocht is ook een fotowedstrijd en een teken/kleurwedstrijd voor de kinderen gekoppeld. Iedereen kan individueel deelnemen, maar er kan ook deelgenomen worden door groepjes vanaf 5 personen, waarbij de groepjes het ook nog eens tegen elkaar opnemen.

Aan deze zoektocht zijn tal van prijzen verbonden, meestal onder de vorm van waardebonnen die geschonken zijn door lokale handelaars. Met de inkomsten worden bovendien nog bijkomende waardebonnen bij deze handelaars aangekocht. De totale prijzenpot bedraagt bij de start al 2.500 euro en groeit naarmate er meer deelnemers komen. Het ‘zotte’ aan deze ontdekkingstocht is dat er maar één vraag is waarop het beste antwoord zelfs nog niet gekend is, dat er geen uitgestippeld parcours is, dat je niet op alles een antwoord hoeft te geven en dat iedereen prijzen kan winnen, zelfs wie niet het beste antwoord instuurt. Nog gekker is dat je met één deelnemingsformulier verschillende prijzen kan winnen, individueel of binnen je groepje.

Meer info is te vinden op de website www.dezotstezomerzoektocht.be, waar je ook deelnemingsformulieren kan bestellen aan de prijs van slechts 3 euro. Met de zoektocht vullen de organisatoren een gaatje in de programmatie van vele verenigingen. Ze spelen daarbij in op de bestaande trend om te gaan wandelen en fietsen in eigen streek. Met een mooie formule voor sponsoring krijgen ook de lokale handelaars een duwtje in de rug.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *