Gewijzigde verkeersregeling tijdens Tovenaarsloop Iddergem…

Op zondag 18 augustus organiseert Runningclub De Tovenaars de Tovenaarsloop in Iddergem. Van 13.30 tot 17.00 uur zal de Hoogstraat tussen Klarestraat en Kerpelstraat afgesloten worden voor alle verkeer, met uitzondering van de Lijnbus. De start is voorzien op het terrein van Hof Ten Henne, de aankomst is voorzien in de Hoogstraat ter hoogte van de ingang van Hof Ten Henne. Het parcours loopt langs de Hoogstraat, Kloosterstraat, landbouwwegen, Braamlandstraat, Groebel en de Hoogstraat (zie plan onderaan). Er is gratis bevoorrading voorzien voor alle deelnemers, ook zal er randanimatie voorzien zijn.

Op het programma staat om 13.50 uur een Snoepjesloop (t/m 6 jaar) van 300 meter. Om 14.00 uur start de Kidsrun A (6 t/m 9 jaar) over een afstand van 800 meter, en om 14.15 uur start Kidsrun B (9 t/m 12 jaar). Om 14.15 uur is het dan tijd voor de Familieloop, deze bestrijkt 2,7 km of 5,4 km. Om 15.30 uur is er de hoofdbrok van de dag, de  Tovenaarsloop over een afstand van  10,8 km. De prijzen worden uitgedeeld om 17.00 uur.

Volgende omleiding zal van kracht zijn: het verkeer komende van de Steenweg richting de Expresweg N45 wordt omgeleid via de Klarestraat, Parochiestraat, Sint-Anthoniusstraat, Aststraat en Leliestraat. het verkeer van de Expresweg N45 naar de Steenweg volgt een omleiding via de Leliestraat, Hoekstraat, Parochiestraat en Victor Witterzeelstraat.
Lijnbus. In de Hoogstraat wordt een rijstrook gebruikt als loopzone, de andere wordt de hele tijd vrij gehouden voor de Lijnbus. De zones worden fysiek van elkaar gescheiden. Aan het begin en einde van de loopzone in de Hoogstraat zal een seingever zorgen voor de begeleiding van de Lijnbus langsheen de loopzone. Zo garanderen we de bediening van alle bushaltes in Iddergem. De wijk Braamland blijft bereikbaar via de Groebel. Er wordt een aparte loopzone voorzien voor deelnemers en aangelanden die de wijk willen bereiken of verlaten met de wagen. Meer info over het evenement op http://www.rcdetovenaars.be/

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *