Geraardsbergse mattentaart uitgeroepen tot streekproduct…

Sinds vandaag mogen de matten uit Geraardsbergen en de Geraardsbergse mattentaart zich officieel een streekproduct noemen. Ze behaalden beiden het Vlaams label STREEKPRODUCT.be. De mattentaart behaalde eerder al het Europees label met Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Benieuwd wat je nog meer kan maken met matten? Op donderdag 18 mei zal Jeroen Meus tijdens Dagelijks Kost een vernieuwend gerechtje maken. Geraardsbergen is naast de stad van de Muur en Manneken Pis ook de ‘Mattentaartenstad’. Geen enkele passant of toerist kan Geraardsbergen verlaten zonder dit overheerlijke gebakje te hebben geproefd.

Je vindt mattentaarten bij alle bakkers in de stad. Enkel op de originele manier bereide taarten uit Geraardsbergen en Lierde mogen de naam Geraardsbergse Mattentaarten dragen, want de Geraardsbergse mattentaart is erkend als Europees streekproduct. De Europese Unie heeft de Geraardsbergse mattentaart officieel erkend als Europees streekproduct. De mattentaart was het eerste Vlaamse streekproduct met Europese bescherming!

De naam ‘Geraardsbergse Mattentaart’ mag enkel nog gebruikt worden als het gebakje daadwerkelijk in Geraardsbergen of Lierde gemaakt is. Bovendien moet dat gebeuren volgens het aloude recept en met melk uit de streek. De matten die ze daarvoor gebruiken, moeten afkomstig zijn van en gemaakt zijn op de hoeves uit dezelfde regio.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *