Geraardsbergen stopt met betalen voor doortocht ‘De Ronde’…

In de stad Aalst zal volgende week maandag resp. 9 december het verdict vallen, of er al dan niet nog 50.000 euro zal opgehoest worden voor de doortocht van De Ronde Van Vlaanderen. In Geraardsbergen heeft Guido De Padt (Open Vld) het besluit genomen om voor de volgend jaar geen geld meer te voorzien. De afgelopen drie jaar werd hiervoor telkens 50.000 euro betaald, wat een smak geld is van de belastingbetaler tenslotte. Hugo De Waele (CD&V), de burgemeester uit Erpe-Mere, is dan wel een fervent wielrenner, maar hij heeft het bedrag voor Erpe-Mere toch kunnen halveren. Net als Herzele dienden ze jaarlijks 25.000 euro te betalen om als Dorp van de Ronde door het leven te gaan. Herzele met burgemeester Johan Tittelboom (Open Vld) had al eerder toegestemd, maar voor De Waele moet het lukken met 12.500 euro.

Deze week heeft het schepencollege van Geraardsbergen beslist om niet langer het bedrag van 50.000 euro op tafel te gooien. Met dit geld kunnen projecten als investeren in onder meer huisvesting en de strijd tegen kinderarmoede en eenzaamheid aangepakt worden. Burgemeester van Geraardsbergen Guido De Padt ziet het niet langer zitten om te betalen voor een doortocht van de Ronde van Vlaanderen langs de Muur. “De passage staat nu 100 kilometer voor de aankomst gepland. De spanning is er dus wel echt van af”, zegt De Padt.

De Geraardsbergse burgervader hoopt dat de publiciteitskaravaan en de renners in De Ronde toch nog door het stadscentrum en op De Muur zullen rijden. De Padt heeft er alle vertrouwen in dat De Muur in zijn geaardheid over voldoende capaciteiten beschikt om van De Ronde van Vlaanderen een sportief plaatje te maken. De Padt belooft wel voldoende logistieke steun om de doortocht al dan niet veilig te laten verlopen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *