Geraardsbergen stelde meerjarenplanning 2020-2025 voor…

Met fierheid stelde het stadsbestuur van Geraardsbergen het meerjarenplan (2020-2025) voor, een goed gevuld plan met 11 strategische doelstellingen. Een toekomst-visie waar velen aan mee werkten: de input uit de omgevingsanalyses, de participatie-trajecten en de vele inspiratie uit onze diensten. Het is een integraal plan met een evenwichtige verdeling van de middelen over onze burgers, ons patrimonium en onze organisatie en haar medewerkers. Via de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties geven we ons beleid een internationale en duurzame dimensie. De goedkeuring van het meerjarenplan staat geagendeerd op de raden van 30 december 2019.

De financiën van ons lokaal bestuur kwamen niet altijd in een positief daglicht. We hebben zoals elke goede bedrijfsleider de inkomsten en uitgaven bijgestuurd waar nodig. Geraardsbergen blijft geconfronteerd met zware bijdragen die we moeten betalen voor pensioenlasten van ex statutaire medewerkers van het eigen bestuur en voor het bijpassen van exploitatiekosten van het A.S.Z.-ziekenhuis. Vanuit Vlaanderen werd ook een financiële inspanning gedaan om de lokale besturen te ondersteunen, om de ongelijkheid op vlak van inkomen tussen de verschillende gemeenten te compenseren. Hiervoor zijn een aantal fondsen in het leven geroepen om een kwaliteitsvolle dienstverlening aan de burger te kunnen bieden. Zo werden o.a. middelen toegekend via het fonds centrumfunctie – mobiliteitsknooppunt (Denderfonds) voor Geraardsbergen, Ninove, Zottegem en Denderleeuw ter compensatie van de kosten voor migratie, armoede, werkloosheid en anderstaligheid van migranten. Deze middelen worden o.a. besteed aan bestrijding kinderarmoede, Huis van het Kind, verbetering huisvesting, wijkverbeteringscontracten, masterplan centrum, buurthuizen en parochiale centra, ondersteuning verenigingsleven,…

De gewone ontvangsten van het Lokaal Bestuur Geraardsbergen zijn jaarlijks groter dan de uitgaven. Het positief resultaat van de exploitatie bedraagt jaarlijks gemiddeld ongeveer 6.700.000 euro. Hierin zijn reeds een aantal nieuwe initiatieven en aanwerving van medewerkers opgenomen. Daarna zorgt dit resultaat ervoor dat we over de ganse legislatuur zo’n 61.000.000 euro aan investeringen kunnen voorzien, gekoppeld aan 15.000.000 euro aan verkopen van onroerende goederen en te ontvangen investeringssubsidies.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *